La Diputació de Castelló i el CEEI esgoten el termini d’inscripció per a la segona edició del programa de desenvolupament empresarial ‘Move UP!’

451

El programa de desenvolupament empresarial ‘Move UP! Emprèn amb Èxit ‘impulsat per la Diputació i CEEI Castelló encara la recta final del seu període d’inscripció amb l’objectiu de “convertir-se de nou en aquesta segona edició en el millor aliat per als castellonencs que vulguin desenvolupar una idea de negoci o hagin emprès fa poc un projecte empresarial “.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha posat en valor la rellevància d’una iniciativa cofinançada a parts iguals per Govern Provincial i CEEI que tancarà el proper dilluns dia 10 el termini de reserva de plaça per a “iniciar immediatament un procés d’assessorament i formació personalitzat que converteixi l’inesgotable talent dels castellonencs en el millor recurs per al desenvolupament empresarial i la creació d’ocupació a la província “.

Per a això, aquesta iniciativa empresarial compta amb un doble públic objectiu. D’una banda, el d’aquells que tinguin idea de negoci o projecte empresarial i decisió per poder desenvolupar-dins d’un ecosistema d’emprenedors i, en segon lloc, les empreses en fases molt primerenques, amb un màxim de 24 mesos al mercat, que busquin un impuls per al seu creixement i consolidació.

Tot per, tal com ha subratllat el diputat de Promoció Econòmica, “fer de ‘Move UP!’ Una eina de mentorització empresarial que garanteixi l’èxit dels projectes tutelats i, per tant, garanteixi el creixement del teixit empresarial a Castelló”.

25 projectes i tres fases de formació

Així les coses, i una vegada conclòs el termini d’inscripció dilluns que ve, es seleccionaran les 25 idees empresarials més idònies i avantguardistes que es podran beneficiar d’un complet programa formatiu que es prolongarà durant quatre mesos en tres fases formatives molt diferenciades.

En la primera d’elles, els candidats assistiran a deu sessions formatives presencials, programades per Govern Provincial i CEEI, que sumen un total de 30 hores. Amb aquestes lliçons els participants hauran de ser capaços de millorar el seu projecte, ja que un comitè de valoració seleccionarà els més sòlids i innovadors, els quals passaran a la segona fase, formada per un itinerari instructiu en el qual podran fonamentar les bases del negoci amb el desenvolupament del Pla d’Empresa.

Cal destacar que una vegada conclòs, un jurat d’experts serà el responsable d’escollir els 15 finalistes, que passaran a la tercera i última fase, on rebran els últims coneixements en venda, comunicació i màrqueting. Així, segons detallen els mateixos responsables, es pretén potenciar “la creació d’hàbits que enforteixin la vinculació comercial amb els clients”. En aquesta última etapa tindran especial importància les sessions de mentorització, amb les que “podran desenvolupar el seu potencial i polir els seus defectes per reforçar el seu model de negoci”.

“És una oportunitat excel·lent per a les persones emprenedores, ja que en ser una dinàmica competitiva els participants troben la motivació per esforçar-se al màxim” ha ressaltat Aguilella al mateix temps que ha subratllat que el programa, a més de amb l’aval de CEEI i els professionals de Promoció Econòmica de Diputació, compta amb la garantia que li atorguen les tres entitats col·laboradores: Obra Social “la Caixa”, SER Ràdio Castelló i VEOLIA, els que finançaran respectivament els premis, 3.000 euros per al primer, 2.000 euros per al segon i 1.000 euros per al tercer lloc.

Aquelles persones que estiguin interessades poden inscriure mitjançant la presentació de la instància que està disponible a la pàgina web de la Diputació (www.dipcas.es/subvenciones.html), en l’apartat de Promoció Econòmica, i al web de CEEI Castelló ( ceeicastellon.emprenemjunts.es). Per a més informació poden trucar al telèfon de la Diputació 964256681, extensió 1 i 5 o el del CEEI 964.722.030.

Estratègia Provincial d’Ocupació

El diputat de Promoció Econòmica ha remarcat que aquesta iniciativa empresarial és una de les 41 accions estratègiques empreses aquest any pel Govern Provincial per “afavorir la creació d’ocupació i el desenvolupament, creixement i consolidació a la província” a través d’una ambiciosa Estratègia Provincial d’Ocupació finançada pel Govern Provincial amb una inversió superior als 3,5 milions d’euros.

“La creació d’ocupació és un eix estratègic de la gestió d’aquest Govern Provincial. Tot i no ser competència directa d’aquesta administració, sí que ho és el que tots els castellonencs que busquen una oportunitat, en aquest cas laboral, la puguin trobar. Per això, seguirem treballant de forma incansable per generar el millor escenari per a la creació d’ocupació i la generació de riquesa a la província “, ha testificat Aguilella.