La Diputació de Castelló ha realitzat una neteja completa del Canal de la Gola de La Llosa

468

La Diputació de Castelló ha realitzat una neteja completa del Canal de la Gola de La Llosa. Segons els agricultors que treballen a la marjal, “ha sigut una neteja històrica. Des que tenim memòria, mai s’havia buidat el canal per a retirar totes les rames i tota la brutícia”. Per a realitzar la neteja s’ha buidat d’aigua per complet. D’aquesta manera ha sigut més fàcil l’entrada de les màquines.

L’alcalde de La Llosa, Ximo Llopis, ha indicat que des del Consorci de la Marjaleria, que integren els ajuntaments de Xilxes, Almenara i La Llosa, s’ha comptat amb l’ajuda de la Diputació de Castelló per a realitzar la neteja del canal. Els tres ajuntaments havien sol·licitat la retirada del fang, vegetació i brutícia.

Aquest canal s’utilitza per a evacuar l’aigua de la marjal de La Llosa, Almenara i Xilxes. Fins ara la Diputació de Castelló ja havia realitzat la neteja de canyes i rames, però mai s’havien introduït màquines a l’interior del canal per a retirar tota la brutícia acumulada.

L’alcalde de La Llosa, Ximo Llopis, ha agraït el compromís de la Diputació per a atendre la petició dels tres municipis. En aquest sentit, ha ressaltat el paper de l’administració provincial que és “qui presta una ajuda real als pobles amb pocs recursos”.