La Diputació de Castelló ha iniciat un complet programa formatiu per estimular la creació de societats laborals a la província

478

La Diputació de Castelló ha iniciat un complet programa formatiu per estimular la creació de societats laborals a la província. La creació d’ocupació és un objectiu prioritari per al Govern Provincial i amb aquesta màxima, el Govern Provincial s’ha aliat amb la Federació d’Empreses Valencianes d’Economia Social ‘FEVES-Societats Laborals’ per donar a conèixer entre els emprenedors castellonencs l’economia social com “un recurs empresarial efectiu per a la creació d’empreses i l’autoocupació”.

D’aquesta manera, tal com ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, la institució ha iniciat una completa ronda de jornades formatives i d’assessorament que va arrencar el passat divendres al centre Cedes de la Vall d’Alba i que tindrà continuïtat amb 17 reunions més amb l’objectiu de descobrir una fórmula laboral “que té el treballador en l’epicentre de la presa de decisions”.

En aquest sentit, Aguilella ha explicat que el model de societats laborals és un model empresarial en què la majoria del capital social pertany als treballadors i que compta amb nombroses facilitats en la tramitació de l’alta així com diferents beneficis econòmics.

Així, durant els tallers els assistents descobreixen els avantatges que les Societats Laborals ofereixen als emprenedors i treballadors a l’hora de generar nous llocs de treball i mantenir l’ocupació així com els tràmits de constitució i posada en marxa d’aquesta forma jurídica i els ajuts i subvencions a les que poden optar les persones que constitueixin aquest tipus de societat.

Perquè “la formació sigui el primer pas cap a l’èxit empresarial i l’enfortiment del teixit empresarial i laboral a la província”, durant els cursos formatius també s’oferiran les claus a tenir en compte per estudiar la viabilitat del projecte a més d’exposar-se casos pràctics d’empreses sota aquest format.

Finalment i gràcies a la col·laboració establerta amb FEVES, tècnics de la federació oferiran assessorament individualitzat per part del personal tècnic de FEVES a tots aquells assistents interessats per estudiar el seu cas particular i assessorar-los en el procés de tramitació.

Foment accions innovadores

El diputat de Promoció Econòmica ha ressaltat que aquesta estratègia formativa s’engloba dins del pla d’ajudes per al foment a la província d’accions innovadores i per la qual el Govern Provincial invertirà al llarg d’aquest any 200.000 euros “que redundaran en més i millors oportunitats laborals per als castellonencs que es troben desocupats o que busquen millorar la seva situació laboral “.

Tot això, emmarcat dins de l’ambiciosa Estratègia Provincial d’Ocupació mitjançant la qual la Diputació invertirà més de tres milions d’euros per implementar fins a 41 accions formatives estratègiques “dirigides a desocupats, emprenedors i empresaris amb un únic objectiu: la creació d’ocupació i la consolidació empresarial “.