La Diputació de Castelló ha aprovat cinc cursos per a aturats i aturades de la localitat de la Vall d’Uixó

684

La Diputació de Castelló ha aprovat l’Ajuntament de Vall d’Uxó cinc cursos que s’emmarquen dins de l’Estratègia Provincial per l’Ocupació i el Emprenedoria.

Aquests cinc cursos estan dirigits a persones en situació d’atur, en el qual es podràn beneficiar un màxim de 66 vallers i valleres amb els que “la Diputació de Castelló pretén dotar els ciutadans de noves oportunitats laborals i formada per tres línies d’actuació, estudiades, detallades i pressupostades per assegurar el teixit productiu en aquesta província en el llarg termini “, ha assegurat el regidor de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, José Villalba.

L’edil ha destacat que aquests cursos no són un pla d’ocupació, sinó que són accions formatives, “són eines perquè les persones que busquen una feina tinguin més possibilitats”.

Finalment, cal comentar amb més detall, cada un dels cinc cursos

  • El primer dels cursos, el període d’inscripció està obert ja, és sobre recerca de feina i té com a objectius “potenciar una actitud positiva davant la recerca d’ocupació, proporcionar eines bàsiques i l’ús d’internet per a la recerca de feina, establir itineraris individualitzats d’inserció laboral “. Aquest curs està previst que comenci el 7 d’abril per a un màxim de 12 persones.
  • El segon dels cursos, sobre habilitats de comunicació per al teu desenvolupament personal i professional, va dirigit a 12 persones i el període d’inscripció s’obre del 14 al 16 d’abril; aquest curs que té com a objectius potenciar les habilitats comunicatives, internes i externes; aconseguir una comunicació eficaç en les relacions personals i professionals; i aprendre a superar conflictes de comunicació, es realitzarà del 21 al 24 d’abril.
  • Així mateix, del 22 al 24 d’abril s’obrirà el termini per a la inscripció del curs sobre xarxes socials i ocupació que es realitzarà del 5 al 8 de maig i té com a objectius posar en coneixement la rellevància de les xarxes socials en relació amb l’ocupació; identificar les millors xarxes socials i les més idònies en funció del perfil personal; creació de perfils personals efectius en les xarxes socials. Aquest curs està dirigit a 12 persones.
  • El curs sobre el vídeo currículum obre el període d’inscripció del 11 al 13 de maig i es realitzarà del 18 al 21 de maig. Els objectius són conèixer els avantatges del vídeo currículum per buscar feina; adquirir habilitats d’exposició de continguts i tècniques de presentació; gravació del vídeo currículum. Aquest curs està dirigit a 10 persones.
  • Finalment, de l’1 al 3 de juny s’obre la inscripció per al curs Dones que busquen feina que es realitzarà del 9 a l’11 de juny. Dirigit a 20 persones té com a objectius abordar les particularitats de les dones que busquen feina proporcionant metodologies específiques que tenen en compte la perspectiva de gènere; orientar en la recerca d’ocupació; facilitar instruments per superar obstacles i millorar l’accés al mercat laboral; millorar l’ocupabilitat femenina.