La Diputació de Castelló favoreix amb la targeta “Fidelitza Castelló”que els 200000 assistents del FIB tornin a la provincia

490
La Diputació de Castelló convertirà als més de 200.000 assistents que es preveu passin pel recinte del FIB fins diumenge a potencials turistes de la província per a la resta de l’any. A través de la targeta ‘Fidelitza Castelló’, i de la mà de l’empresariat turístic, el Govern Provincial està promocionant la targeta entre els ‘fibers’ que arriben a la província procedents de la resta d’Espanya i Europa “per aconseguir que aquells que descobreixen la província per la música repeteixin experiència i tornin a Castelló la resta de l’any “.

El vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha subratllat la transcendència d’una iniciativa impulsada costat de l’Associació Provincial d’Empresaris de l’Hostaleria i el Turisme de Castelló (ASHOTUR) amb l’objectiu d ‘ “aprofitar que som el millor terra de festivals a l’ aire lliure perquè la música sigui el primer reclam pel qual descobreixen Castelló però després trobin al·licients per tornar a una terra única i que enamora a qui la coneix “.

Amb aquest objectiu va néixer el passat estiu aquesta nova iniciativa que ja ha arribat a més de 10.000 persones i que ofereix als turistes de festivals que vulguin tornar a Castelló descomptes en temporada baixa d’un 10% en les reserves hoteleres d’una vintena d’hotels i càmpings de la província.

Es tracta, tal com ha destacat Martínez, “d’aprofitar el ganxo turístic que suposen aquests macro esdeveniments musicals per enganxar als visitants i oferir-los un al·licient més perquè tornin a Castelló. D’aquesta manera, desestacionalizamos el turisme més enllà de la temporada alta i vam aconseguir perllongar l’impacte beneficiós que els macrofestivals generen en el teixit turístic, econòmic i laboral de la província “.

En aquest sentit, el vicepresident de Turisme ha subratllat que aquesta estratègia promocional ambiciona “convertir els més de 710.000 visitants que es preveu arribin a la província per la seva condició de capital europea de la música en una font d’oportunitats per reafirmar el turisme com una indústria clau per a la generació de riquesa i ocupació en els nostres municipis “.

Aposta pel turisme de festivals

Cal destacar que la targeta ‘Fidelitza, Castelló’ forma part d’una ambiciosa estratègia de promoció turística empresa pel Govern Provincial a través del Patronat Provincial de Turisme i en col·laboració amb l’empresariat turístic per a “atreure grans masses de turistes i que cada vegada siguin més els visitants estrangers que omplin d’activitat turística la nostra província “.

Amb aquest objectiu, i al costat dels 1,5 milions d’euros destinats a la projecció turística internacional de la província, el Govern Provincial destina 400.000 euros de manera directa a garantir l’èxit de les quatre grans convocatòries que marquen el calendari de festivals. Així, la línia d’ajudes per patrocini contempla els següents contractes: Arenal Sound (139.150 euros), FIB (121.000 euros), Rototom Sunsplash (90.750 euros) i Sansan Festival (47.795 euros).