La Diputació de Castelló espera una campanya estival de rècord amb més de 850.000 turistes

502

Les reserves confirmades ja i les bones previsions dels propis empresaris turístics permeten avançar que el de 2017 serà un estiu de rècord a la província de Castelló. Tant és així, que la Diputació de Castelló espera una gran campanya estival, amb l’arribada de més de 850.000 turistes i més de 4,5 milions de pernoctacions hoteleres entre els mesos de juliol i setembre.

Aquestes previsions són fruit tant de la recuperació del mercat nacional i l’arribada de turistes de tot Europa fruit de l’estabilitat del destí, així com de la intensa campanya promocional que ha emprès el Govern Provincial. De fet, el pressupost destinat aquest any directament a l’impuls i promoció del sector turístic castellonenc puja a més de 5,1 milions d’euros.

Aquesta meta és accessible a hores d’ara, després que el 2017 s’estiguin consolidant els índexs de creixement de viatgers de l’any passat -en l’entorn del 11% -, però incidint en un major nombre de pernoctacions -aquest any creixen un 11% front al 8% de 2016-.

Andrés Martínez, vicepresident de la Diputació i responsable del Patronat Provincial de Turisme, ha confirmat que “l’estratègia que hem posat en marxa en coordinació amb tot el teixit turístic provincial no està permetent créixer aquest any per sobre del 10%, tant en nombre de turistes com de pernoctacions hoteleres “. Martínez també destaca que, “sent important aquest creixement, també ho és el fet que està augmentant la rendibilitat de cada viatger, el que repercuteix directament en la creació de llocs de treball en el sector”,

El vicepresident provincial destaca que “dels 5.125.202 euros pressupostats per a Turisme, disposem de més de 1,5 milions d’euros programats per dur a terme el 2017 un complet programa d’accions estratègiques que promocionin Castelló com a destinació turística, una quantia important destinada a atreure visitants tant del mercat nacional, com del cada vegada més emergent mercat internacional “.

El vicepresident de la Diputació ha incidit en la meta establerta pel president del Govern Provincial, Javier Moliner, “perquè el turisme creixi com una de les locomotores de l’economia provincial. Un sector productiu de primer ordre que des de la Diputació continuarem impulsant, potenciant la competitivitat de la província com a destinació turística perquè deixi de ser un sector i es converteixi en una indústria que sigui font de riquesa per als nostres pobles “.

Treball consensuat i recollit dins del Pla Estratègic

El treball promocional desenvolupat per la Diputació amb els empresaris turístics castellonencs és conseqüència del Pla Estratègic de Turisme 2017-2020 dissenyat per l’administració provincial per definir un model de futur per al sector que multipliqui les oportunitats econòmiques i laborals. En l’actualitat, el turisme suposa ja un pilar fonamental de la nostra economia en representar prop del 13% del PIB provincial.

Així, dins dels reptes a aconseguir a través del full de ruta elaborat pel Patronat Provincial de Turisme per al turisme castellonenc, el president del Govern Provincial va fixar la creació d’ocupació i la projecció econòmica “com les principals metes a aconseguir perquè aquesta província segueixi creixent i amb ella tots els castellonencs “.

Per a això, les iniciatives i polítiques de promoció turística ideades dins el pla provincial ambicionen que el turisme passi en

quatre anys de representar el 12,3% del PIB provincial al 16% “convertint-se en una indústria que augmenti un 30% els ingressos i porti als nostres pobles més i millors oportunitats econòmiques”.

En la mateixa línia, i en clau laboral, la meta d’aquest full de ruta turística pretén que la quota que representa el turisme sobre el total de la població ocupada augmenti un 33%, passant la mitjana de persones ocupades de 18.754 persones fins a les 25.000 a mitjà i llarg termini.

Quatre grans claus turístiques

Amb l’objectiu d’assolir els objectius anunciats, “construir la destinació turística que volem ser” i donar continuïtat a un tendència que ha permès que s’incrementi en un 6,29% la variació interanual del nombre d’empleats en hostaleria en el passat any, el document marc elaborat estableix les quatre grans claus estratègiques que defineixen “el què volem ser i com aconseguir-ho”.

Totes elles amb la premissa última de convertir i consolidar Castelló com una destinació de qualitat, sostenible i diferencial que ens permeti consolidar una província turística els 365 dies de l’any, combatent així la desestacionalització i prolongant l’impacte que el turisme té sobre el teixit econòmic provincial .

1.- Marca diferencial

I és que “Castelló és una terra única, en la qual el mar i la muntanya es fonen en 120 quilòmetres de platges i 1.500 quilòmetres de senders, pel nostre patrimoni natural, històric, cultural i gastronòmic. El repte és aprofitar aquesta marca diferencial que fa incomparable a la província i que ha d’explotar.

2.- Destinació multiexperiencia

No en va, el segon dels eixos és aquesta naturalesa que converteix Castelló en una destinació multiexperiencia amb un enorme potencial turístic. A més de sol i platja, la província té un patrimoni natural d’interior inigualable a escassos quilòmetres que fan de Castelló el millor escenari per viure el turisme en la seva major esplendor.

3.- Turisme sostenible

La Diputació també aposta per un turisme sostenible, tant econòmica com mediambientalment. Els recursos naturals són un dels principals atractius de la província i el seu desenvolupament turístic des d’una òptica sostenible porta a protegir-lo i posar-lo en valor per generar riquesa.

4.- Competitivitat en el mercat internacional

Finalment, la quarta clau fixada dins el Pla Estratègic de Turisme planteja en l’horitzó 2020 és consolidar una destinació més competitiu, orientat a l’excel·lència i la innovació i posicionat com un referent turístic internacional. No en va, la Diputació està incidint en la projecció turística de Castelló a nivell nacional, amb la Comunitat Valenciana, Catalunya i Madrid com a principals mercats emissors, però amb especial atenció a l’expansió internacional.