La Diputació de Castelló ensalçarà el patrimoni gastronómic en una nova edició de ‘8 chefs, 8 platos’

503

La Diputació de Castelló tornarà a reunir un elenc d’excepció al voltant dels fogons per enaltir el ric i variat patrimoni gastronòmic que té la província. Serà el 20 de juliol quan el restaurant ‘La Gruta’, situo en el Paratge de Sant Josep de la Vall d’Uixó, obrirà les seves portes per acollir una nova edició de ‘8 xefs, 8 plats’ iniciativa culinària impulsada pel Govern Provincial a través de ‘Castelló, Ruta de Sabor’ per divulgar la cuina i els productes autòctons de Castelló i que ja ha penjat el cartell de no hi ha bitllets amb les 200 places ofertades ja reservades.

Pau Roig, diputat responsable de la marca ideada per Moliner per reforçar i promocionar l’excel·lència de la gastronomia provincial i el treball dels productors locals, ha estat l’encarregat aquest matí de presentar una nova convocatòria que “igual que en ocasions anteriors, ens permetrà posar al plat de cada comensal el millor de la millor rebost del Mediterrani. la nostra cuina és un recurs de primer nivell per atreure riquesa i generar oportunitats econòmiques i laborals a l’interior de la província i tenim el compromís de que qui ens visita assaboreixi el millor d’aquesta terra única de mar i muntanya “.

Per a això, la Diputació ha involucrat una edició més a una plèiade de xefs castellonencs “a l’altura del nostre patrimoni gastronòmic i que” demostraran com la cuina castellonenca, des de la tradicional fins a la més innovadora, és un excel·lent reclam turístic “. Així, la cita comptarà amb la presència de Jesús Gor, xef del mateix restaurant que exercirà d’amfitrió.

Al costat d’ell, l’equip de cuiners que configuraran l’efímer menú que només podrà degustar-se aquella nit, quedarà configurat d’aquesta manera: Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martín l’Humà, Sogorb), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Manzanos (el Basc, Vila-real), Emilio Miralles (al d’Emilio, Vila-real) i Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). Com sumellier, hi seran presents David Remolar, Ana García Latorre, José Vicente Martínez i Vicente Martínez.

Xef infiltrat: Raúl Resino

Com en les edicions anteriors, cada convocatòria de ‘8 xefs, 8 plats’ compta amb un xef infiltrat i en aquesta ocasió “se sumarà a aquesta excel·lent alineació una estrella Michelin i l’escollit millor xef de l’any el 2016”. És el cas del xef de Benicarló, Raúl Resino, “qui des del seu restaurant projecta els ingredients de la millor rebost del Mediterrani a tot el que el visita”.

Cal destacar que mitjançant la col·laboració en aquest esdeveniment, aquest “element diferenciador de la nostra gastronomia que és Castelló Ruta de Sabor suma un recurs més a l’hora de dotar de major visibilitat l’excel·lència i qualitat dels productes que componen l’immillorable patrimoni gastronòmic que ens brinda aquesta terra de contrastos pel seu binomi costa-interior “.