La Diputació de Castelló enriquirà l’oferta cultural a l’interior de la província a través del seu cicle de Cinema d’Estiu

453

La Diputació de Castelló convertirà la gran pantalla en un recurs per dinamitzar social, cultural i turísticament els municipis més petits de la província. A través del seu Cicle de Cinema d’Estiu i Animació Musical, el Govern Provincial omplirà d’activitat les nits de mig centenar de localitats castellonenques de menys de 270 habitants per “enriquir la seva oferta cultural i que aquells pobles que, per la seva dimensió, tenen menys recursos, puguin oferir als seus veïns i visitants un atractiu programa cultural “.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha ressaltat la rellevància més enllà de l’oci d’una iniciativa cultural impulsada pel Govern Provincial que, amb una inversió de 24.000 euros, “permetrà que el món rural castellonenc tingui a la gran pantalla un atractiu cultural perquè els castellonencs, sense importar on resideixen, disposin de les mateixes oportunitats “.

Amb aquest objectiu, des del passat dissabte i fins al 30 de setembre, la institució provincial promourà 53 activitats sota aquest cicle cultural que es preveu reuneixi a 10.000 assistents “al voltant de la gran pantalla i que gràcies al compromís decidit de la Diputació amb l’interior castellonenc podran gaudir d’aquesta important oferta d’oci sense necessitat d’abandonar els seus pobles “.

Tot això “complint a la perfecció un dels eixos estratègics del Govern Provincial com és el de la posada en marxa de totes aquelles iniciatives i propostes que sumin valor al territori i ens permetin consolidar la població en el món rural castellonenc. La cultura és un excel·lent dinamitzador del territori i gràcies a aquest tipus d’iniciatives emmarcades sota el paraigua de la campanya ‘Repoblem’ vam aconseguir que els nostres municipis més petits ofereixin als seus veïns un argument més per no haver d’abandonar les seves cases “.

Campanya Viu l’Estiu

No en va, l’enriquiment de l’oferta cultural a les zones rurals de la província és, tal com ha remarcat Sales, “un de les principals raons per les que des de la Diputació hem programat aquest estiu l’ambiciosa campanya cultural ‘Viu l’ estiu ‘ “.

“Es tracta de vertebrar culturalment tota la província convertint-la en un gran escenari a l’aire lliure en què les diferents propostes artístiques s’erigeixin com un catalitzador social i econòmic que impulsi el desenvolupament del territori”, ha reforçat el vicepresident provincial.

Per a això, al llarg de l’estiu l’administració provincial destinarà més de 700.000 euros per a dissenyar un complet calendari cultural amb 215 activitats culturals per a tots els públics i que es preveu congreguin a més de 110.000 espectadors. “Amb la cultura com a millor argument, omplim d’activitat dels pobles omplint-los de gent i fent que en aquest cas el cinema es converteixi en un estímul per al teixit econòmic i social local”, ha remarcat Sales.