La diputació de Castelló convoca el III concurs provincial de projectes cinematogràfics

512

La Diputació consolida el seu suport al sector cineasta de la província en convocar la tercera edició de Cortometrando, el III Concurs Provincial de Projectes Cinematogràfics per a la Producció de Curtmetratges de Ficció, després de l’èxit de participació aconseguit durant les edicions dels dos anys anteriors. És l’únic festival o concurs de curtmetratges en la província que preveu ajudes per a la producció, un cost que suposa una inversió de 10.000 euros dels 16.000 euros que destina la Diputació a aquesta iniciativa (6.000 són per a premis).

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha destacat que reforcem aquest concurs que manté el seu objectiu de realitzar sis curtmetratges amb els projectes que resultin elegits d’entre tots els seleccionats. Per a això, igual que l’any passat, la Diputació comptarà amb la col·laboració de sis ajuntaments, de municipis de l’interior de la província, que cediran als directors seleccionats seves localitats perquè es rodi un curtmetratge en cadascuna d’elles “.

Cal assenyalar que la participació a ‘Cortometrando’ està oberta a tots els productors, guionistes i directors de cinema nascuts o residents a la província de Castelló. De fet, caldrà adjuntar el DNI per a la seva comprovació. L’objectiu, segons Jarque, és “donar suport als professionals del sector del cinema de Castelló treballant més amb emplaçaments de la província aconseguint posar en contacte en un mateix concurs el talent dels nostres cineastes amb la qualitat paisatgística i la idiosincràsia dels nostres municipis“.

Així, el termini per a la recepció de guions es manté a partir del 15 de febrer i fins al 17 d’abril i els projectes guanyadors es comunicaran al llarg del mes de maig, havent d’estar finalitzats els curtmetratges guanyadors abans del 30 agost 2015 . Posteriorment es fixarà data per a la gala de lliurament de premis, que l’any passat va aconseguir mobilitzar més de 500 persones.

Cal assenyalar a més, que els sis curtmetratges seleccionats estaran becats amb 700 euros en qualitat de despeses de desplaçaments i manutenció per als dies de rodatge.