La Diputació de Castelló convertirà la cultura en un dels protagonistes provincials d’aquest cap de setmana

472
La Diputació de Castelló convertirà la cultura en un dels protagonistes provincials d’aquest cap de setmana. Sota l’ambiciosa campanya ‘Viu l’estiu’, el Govern Provincial ha dissenyat un ambiciós i complet calendari de propostes culturals amb 215 propostes culturals al llarg de l’estiu i que aquest dissabte tindrà com a protagonista d’excepció al Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola.

Tot això després del ple registrat a la segona representació de la vintena edició d’aquest certamen patrocinat pel Govern Provincial amb 150.000 euros, el ‘Don Quixot a la Pastera’, d’Alfonso Zurro, i que el Pati d’Armes de la fortalesa aculli matí, a partir de les 22.30 hores, el clàssic de Lope de Vega, ‘Fuenteovejuna’, de la companyia ‘el gos andalook’ i sota la direcció de Gustavo Funes.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que al costat d’aquest festival “situat en el principal referent turístic de la província i que està situant al Castell, ia tota la província, a la primera línia del teatre clàssic nacional, diferents municipis de la província podran enriquir l’oferta cultural que ofereixen als seus visitants “.

És el cas, per exemple, de Culla. Sota la marca ‘Territori templer’, aquest dissabte al migdia el municipi de l’Alt Maestrat “unirà de nou l’última tecnologia amb el seu patrimoni històric i arquitectònic”. Per a això, la pressó de Culla oferirà amb el títol ‘El viatge dels templers’ una experiència única als seus visitants amb un croma participatiu que els convertirà en veritables templers de l’ordre.

També el dissabte, arribarà a les Useres el torn del cicle ‘Emmarca l’encant dels Nostres pobles’, un concurs de pintura ràpida a l’aire lliure que va arrencar el passat 8 de juliol a la Todolella, i que omplirà d’activitat cultural fins a nou municipis “aprofitant l’encant dels nostres pobles i el talent dels nostres artistes”. La resta de municipis que es beneficiaran de la segona edició certamen són Morella, Nules, Culla, Serra d’en Garceran, Bejís, Alcalà de Xivert i Fanzara.

propostes musicals

Al costat d’aquestes iniciatives, la música també sonarà amb força aquest cap de setmana en dos punts diferents de la província. D’una banda, Navaixes es convertirà demà a les 18:30 hores a la seu de la segona ‘trobada de bandes’ comarcals amb la trobada de bandes de música de l’Alt Palància.

En aquesta nova trobada, “aprofitarem el talent musical que atresora la província per a dinamitzar cultural, econòmica i turísticament les vuit comarques de la província. Així, les bandes participants seran la Societat Musical i Cultural Otobesa de Xèrica, la Societat Musical de Segorbe, la Unió Musical de Soneja, la Unió Musical Santa Cecília de Viver, la Unió Musical Sot de Ferrer, la Unió Musical Somnis d’Artista d’Almedijar , la unió Musical i Cultural de Artura, la Societat Unió Musical d’Azuébar, l’Agrupació Musico-Cultural Mare de Déu del Loreto de Bejís, la Societat Musical de Geldo i, com a amfitriona, la Unió Artística Musical de Navajas.

Finalment, el XXV Festival de bandes de música aterrarà al parc d’artilleria del Castell de Peníscola acollirà el dissabte, a les 21:00 hores, una convocatòria musical que tindrà a l’Associació Verge de l’Ermitana com a protagonista.