La Diputació de Castelló convertirà en accessibles els parcs infantils dels municipis de menys de 10.000 habitants

479

La Diputació destinarà aquest any 100.000 euros per convertir en accessibles els parcs infantils dels municipis de la província amb menys de 10.000 habitants. El Govern Provincial ha aprovat la memòria relativa a l’execució del programa ‘Gronxadors Adaptats’ perquè els ajuntaments castellonencs amb menys recursos puguin adaptar aquests espais públics per a menors amb mobilitat reduïda.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat que aquesta mesura té per objecte el “que tots els nens de Castelló puguen gaudir dels parcs lúdics sense importar quines siguin les seves capacitats físiques. Volem normalitzar al màxim el dia a dia de aquests petits amb alguna discapacitat i que aquest recurs dotacional s’acosti aquesta realitat a la resta de nens “.

És per això que Vicente-Ruiz ha subratllat que “amb la incorporació d’aquests equipaments lúdics es durà a terme la transformació dels parcs infantils convertint-los en un lloc accessible i inclusiu en el qual els nens es puguin divertir junts, sense diferències i normalitzant les diferents capacitats “.

La diputada d’Acció Social ha explicat que per a l’elecció dels municipis, s’articularan actuacions preliminars enfocades a conèixer la ubicació i previsió de mesures complementàries assumides pels ajuntaments beneficiaris, la voluntat d’adhesió al programa i la presència a la localitat de menors usuaris potencials del mateix.

Més de vuit milions d’euros per als col·lectius més vulnerables

Vicente-Ruiz ha destacat que aquesta inversió s’engloba dins dels més de vuit milions d’euros que el Govern Provincial destinarà aquest any en benefici dels col·lectius més vulnerables de la província. Així, al costat dels 100.000 euros per a la instal·lació de gronxadors adaptats, la Diputació destinarà ara 313.500 euros per a l’atenció a la gent gran, 243.000 euros per a materialitzar la Teleayuda domiciliària o més de 240.000 euros extra per estendre el servei d’Unitats Respira fins arribar als 55 municipis.

“L’objectiu és clar. Igualar les oportunitats en tota la província, amb especial atenció al món rural castellonenc, i que cap veí de la província es quedi enrere. Únicament aconseguir construir una millor província en què viure si ho fem tots de la mà “, ha incidit la diputada provincial.