La Diputació de Castelló convertirà el principal referent turístic de la província en un espai per a la formació

486

La Diputació convertirà el principal referent turístic de la província en un espai per a la formació, alhora que millora els serveis per als turistes que visitin el Castell de Peníscola. El Govern Provincial ha aprovat en Junta de Govern l’adjudicació de vuit beques formatives en el castell que tal com ha destacat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, “afavoriran la inserció laboral de vuit joves estudiants castellonencs”.

D’aquesta manera, durant els tres mesos de la campanya estival els beneficiaris d’aquesta línia de beques, per les quals l’administració provincial invertirà 32.000 euros, “convertiran la fortalesa papal en un espai per a l’aprenentatge i en una oportunitat per oferir un valor afegit als seus currículums a l’hora de llançar-se al mercat laboral. Tot això millorant la informació i els serveis de les desenes de milers de visitants del castell “.

En aquest sentit, Sales ha explicat que durant el període formatiu remunerat els vuit becats “a més de sumar coneixement i experiència laboral, seran un actiu per potenciar l’empremta social i turística que té el castell de Peníscola no només per a la localitat sinó també per a tota la província “.

“Gràcies a la seva presència al Castell durant els tres mesos en què més visitants rep el monument, aconseguirem oferir la millor experiència possible als turistes que recorren les seves instal·lacions millorant encara més si és possible el producte cultural i turístic ofert i incrementant d’aquesta manera la percepció que el castell ofereix als seus visitants “.

A prop de 800.000 euros en beques formatives

Cal recordar que a més d’aquest paquet de beques al castell de Peníscola, el Govern Provincial destinarà prop de 800.000 euros per materialitzar un complet programa de beques que arribaran diferents àmbits laborals i socials.

Així la major partida específica en concepte de formació retribuïda serà la destinada als universitaris acabats de titular gràcies a una inversió de 109.950 euros, mentre que s’enfortirà la col·laboració amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI) amb 140.000 euros.

En paral·lel a aquestes convocatòries formatives, a més, el Govern Provincial aprovarà aquest any nombroses beques “que a més de formar els seus beneficiaris tindran un important retorn a la província ja que permetran millorar la conservació, la cura i la divulgació del nostre patrimoni natural, històric , cultural i arquitectònic “.

D’aquesta manera, al llarg de l’any el Govern Provincial destinarà 132.000 per formar estudiants dins el servei de Restauració, 18.900 euros per a beques d’investigació sobre recursos pesquers, 48.000 euros en beques per a l’arxiu històric o 12.000 euros en becar personal per als punts d’informació dels museus i la mateixa quantia en l’àrea d’arqueologia.