La Diputació de Castelló converteix el far de Peníscola en el nou centre d’atenció de visitants del Castell

515
La Diputació de Castelló ha invertit prop de 300.000 euros per convertir el far de Peníscola en el nou centre d’atenció de visitants i en les dependències administratives del Castell. Des de la passada setmana, aquesta instal·lació contigua a la fortalesa va obrir les seves portes com a nou punt de recepció de turistes “perquè els visitants que recorren el major emblema turístic de la nostra província gaudeixin d’una experiència millorada”.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat la importància que aquesta construcció datada de finals del segle XIX, i cedida per Ports de l’Estat per als pròxims 35 anys, “es converteixi en un nou reclam promocional per fer del Castell del Papa Luna aquest gran aparador turístic de la nostra província “.

Així, la intervenció empresa pel Govern Provincial al llarg del primer semestre de l’any han permès modernitzar l’atenció als 300.000 visitants que l’any passat van passar per aquest monument gestionat per la Diputació de Castelló.

De la mateixa manera, les renovades dependències han permès duplicar els llocs d’atenció al públic, que afegits a la venda per internet, reduiran sensiblement el temps d’espera i les llargues cues que cada any es formen en les temporades de major auge turístic. És per això que “era crucial que aquesta intervenció estigués a punt just abans de l’època estival perquè els milers de turistes que visiten el Castell durant els mesos d’estiu ho facin amb les majors comoditats”.

A més de generar un estalvi clar en el temps d’adquisició de les entrades, el far generarà una millora notable en l’experiència dels visitants al concentres els llocs de venda i els guies en un mateix espai.

D’altra banda mitjançant aquests nous espais s’ha aconseguit el doble objectiu d’alliberar espai al castell, permetent la visita a la pràctica totalitat de la fortalesa papal i parc d’artilleria a acomodar els magatzems i l’administració en la zona superior del far on també es troba una sala polivalent per a reunions de fins a 15 persones.