La diputació de Castelló concedirà a la UJI la primera alta distinció de la provincia de Castelló

605

La Diputació de Castelló concedirà a la Universitat Jaume I (UJI) la primera Alta Distinció de la Província de Castelló que lliura en la seva història com a reconeixement a la fonamental contribució de la universitat al territori provincial, el seu creixement i el desenvolupament del talent i la recerca d’oportunitats.

De fet, així ho ha anunciat el president provincial, Javier Moliner, aquest matí després de concloure la Junta de Portaveus, en què ha traslladat als diferents grups polítics de la institució les propostes de distincions al mèrit cultural, solidari, innovador i esportiu per demanar el seu suport.

Moliner ha destacat també, la “unanimitat en els suports que la primera Alta Distinció de la Província de Castelló que concedeix la Diputació sigui a la universitat pública de la província. Des de la seva creació fa ja gairebé 25 anys, ha suposat un abans i un després no només per a la formació i el desenvolupament del talent dels nostres joves, sinó com la font de coneixement més important del nostre territori amb vinculacions estretíssims tant amb el nostre teixit empresarial per la promoció econòmica dels nostres sectors productius, com amb la nostra cultura, amb els nostres pobles i amb tota la societat castellonenca. Estem tots d’acord que l’UJI ha estat l’element precursor de desenvolupament i coneixement més important per a la província des que es va crear “.

Al costat del màxim reconeixement i homenatge que la Diputació de Castelló concedirà el proper 7 de març al desenvolupament de l’acte solemne del Dia de la Província, també es reconeixeran les quatre distincions, tal com contempla el Reglament d’Honors de la institució.

Així, Moliner ha anunciat que la distinció al mèrit cultural se li concedirà a les bandes de música de la província de Castelló. Les més de 80 d’aquestes societats musicals en els municipis castellonencs constitueixen un senyal d’identitat de la província, i mostra d’això és el gran arrelament popular d’aquestes formacions. Només a les escoles d’educands que segueixen ensenyant música als més joves s’estima en més de 4.600 els alumnes en 70 municipis de la província. Les bandes de música constitueixen un fenomen sociocultural únic a nivell mundial, que les converteix en antigues ambaixadores de la nostra terra.

La distinció al mèrit solidari es concedirà al Pare Ricardo. Nascut a Forcall el 1930, aquest castellonenc ha desenvolupat la seva tasca pastoral a la capital de la Plana des de 1979. La seva tasca solidària en benefici de les persones més desemparades s’ha bolcat en la seva tasca assistencial i social a les persones més excloses i marginades. El seu alberg per a transeünts és un referent a Castelló i és fundador de l’Obra Social de Integració al Marginat (OSIM) per continuar amb la seva tasca social i assistencial.

La distinció al mèrit innovador es concedirà a l’emprenedor castellonenc Pep Gómez. Malgrat la seva jventud, compta amb una àmplia trajectòria a l’entorn de les noves tecnologies, ja que als 14 anys va crear la seva primera empresa i als 17 va marxar a emprendre als Estats Units. És el creador d’FEVER, una aplicació que ofereix plans personalitzats per al temps lliure segons els gustos de l’usuari. La seva aplicació amb seu a Madrid i Nova York ha superat ja el milió d’usuaris actius mensuals.

La distinció al mèrit esportiu es concedirà al tennista Roberto Bautista. Nascut el 1988, és l’actual 17a classificat del Rànquing ATP en la categoria individual. Va vèncer el seu primer torneig ATP World Tour el 2014, any en què aconseguiria la seva millor rànquing fins a la data (14è) i el premi al tennista amb millor progressió de la temporada.