La diputació de Castelló aprova les bases del pla de treball conjunt

459
La Diputació de Castelló ha aprovat les bases perquè els ajuntaments de la província donin feina a més de 400 castellonencs a través del Pla d’Ocupació Conjunt. Ha estat el Ple de la institució el que per unanimitat ha donat llum verda a una inversió de 547.800 euros per a aquesta iniciativa que facilitarà la inserció laboral de persones aturades dels municipis castellonencs, després de l’excel·lent acollida dels ajuntaments l’any passat, quan es superar el 90% d’execució del Pla.

L’actual edició suposa la consolidació d’aquesta línia de treball impulsada per la Generalitat i recolzada per la Diputació i desenes d’ajuntaments de la província, i que pretén crear llocs de treball per a les persones desocupades dels municipis, alhora que dotar de recursos els ajuntaments per millorar els serveis als ciutadans.
 

El diputat de Promoció Econòmica, Vicent Sales, preveu resultats més optimistes fins i tot que l’any passat. “Tot i la dificultat de superar tan bons resultats obtinguts amb el Pla de l’any passat, estic convençut que a aquest el 73% d’ajuntaments que ho van secundar llavors es van a unir encara més, perquè han pogut comprovar que realment s’han generat llocs de treball ocupats per gent desocupada d’aquests municipis que han millorat la qualitat dels serveis prestats pel mateix consistori dotant-lo de més recursos “. 

Cal recordar l’elevada capil·laritat i bona repercussió d’aquesta iniciativa en la seva anterior edició, ja que el Pla preveu ajudes de 1.800 euros per beneficiari i una contractació de durada de dos mesos amb un mínim de 10 hores setmanals per a prestar obres i serveis d’interès general o social. Els perfils laborals de la passada edició van ser molt variats depenent de les necessitats dels ajuntaments. Així, hi va haver des de peons agrícoles, agropecuaris i de la construcció fins auxiliars administratius, capatassos forestals o cuidadors de menjadors escolars.


Nou accelerador lineal per a l’Hospital Provincial
 

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha anunciat en el desenvolupament del Ple l’adquisició d’un nou accelerador lineal per al tractament oncològic a l’Hospital Provincial i l’inici immediat de les obres del nou búnquer del centre hospitalari que albergarà aquest dispositiu. 

“Aquest grup i aquest equip de Govern, el del Partit Popular, creu en l’excel·lència de l’Hospital Provincial com a centre especialitzat en el tractament d’oncologia, oftalmologia i salut mental. Sempre ho hem defensat i així seguirà sent. I per això els puc anunciar que, coincidint amb que la vida útil del dispositiu més antic conclouria l’exercici pròxim, avançarem l’adquisició d’un nou accelerador lineal. Estem parlant d’un centre del qual tots els castellonencs ens sentim molt orgullosos i en què seguirem invertint com el centre referent que és en els tractaments oncològics, de salut mental i d’oftalmologia a la província de Castelló “. 

El secretari general del PSPV-PSOE provincial i portaveu socialista en la diputació de Castelló, Francesc Colomer, ha lamentat que “el PP rebutgi la proposta dels socialistes per agilitzar els diners per adquirir un nou accelerador lineal” alhora que ha incidit que “aquesta negativa a destinar recursos perjudica la qualitat assistencial als malalts oncòlegs als quals els retarden els tractaments que reben o els deriven a València”. Colomer considera que “avui el PP al ple ha escenificat que són la banda del empastre en aprovar una esmena que demana un informe per saber què fer i al final, afirmen que ahir es va decidir comprar l’accelerador”, per tant, “per què la petició d’informe? “. Per a Colomer, “l’equip de govern provincial ha exhibit una posició de menyspreu no només l’oposició, sinó als treballadors, als professionals, als metges i als pacients”.


Aprovada la concessió de distincions de la província
 

PP, PSOE i Compromís han aprovat per unanimitat la proposta de Moliner per a les distincions del Dia de la Província. Així, el Ple ha aprovat la concessió del primer Alta Distinció de la Província de la història a la Universitat Jaume I, la distinció al mèrit de les arts a les bandes de música de la província de Castelló, la distinció al mèrit solidari al Pare Ricard, la distinció al mèrit innovador a Pep Gómez i la distinció al mèrit esportiu al tennista Roberto Bautista. 

El president Moliner ha destacat la transcendent aportació de tots i cada un d’ells. “L’UJI com el major centre de coneixement de la província, la millor i més revolucionària aliada per a la societat castellonenca. Les bandes de música com el fenomen cultural de la província que porta la cultura fins als pobles més petits i inaccessibles a un altre tipus d’expressions culturals. El Pare Ricardo com el més fidel defensor dels més desarrelats i allunyats de qualsevol oportunitat. Pep Gómez com un jove capaç d’emprendre fins al punt de convertir-se en referent mundial, amb desenes d’empleats implicats en la seva empresa amb seu a Madrid, Barcelona i Nova York. I Roberto Bautista, el tennista castellonenc que més alt ha arribat en el rànquing internacional i que s’ha forjat a la seva terra, de la qual és sempre gran abanderat. Tots ells representen a les persones i institucions que més aporten a la nostra província, i des d’aquí emplaço a tots vostès a participar de l’acte que els retrà honors al Dia de la Província “. 

La concessió de l’Alta Distinció i les quatre distincions es formalitzarà en l’acte solemne del Dia de la Província el proper 7 de març al Palau Provincial sota el lema ‘Cent trenta-cinc identitats, una única província’. 

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha agraït en nom de tota la comunitat universitària la concessió al campus castellonenc de la primera Alta Distinció de la Província de Castelló, que concedeix la Diputació. Climent ha agraït el premi a tota la corporació provincial, que de manera unànime ha acordat que la primera Alta Distinció de la Província de Castelló que atorga la Diputació sigui a la universitat pública d’aquestes comarques. D’aquesta manera, la Diputació reconeix la fonamental contribució de la universitat al territori provincial, el seu creixement i desenvolupament del talent i la recerca d’oportunitats, segons ha destacat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.