La Diputació de Castelló afavorirà la creació d’ocupació entre els joves de l’interior de la província

456

La Diputació de Castelló afavorirà la creació d’ocupació entre els joves de l’interior de la província. Per a això, el Govern Provincial obrirà a finals d’aquest mes les portes dels seus centres CEDES d’Albocàsser, Llucena i Morella per “obrir al mateix temps les portes del mercat laboral als castellonencs que estan buscant el seu primer treball i que l’ocupació deixi de ser un contratemps per a convertir-se en un aliat real en la lluita contra la despoblació i permeti, a més, frenar l’envelliment poblacional en el món rural “ha comentat el diputat de Promoció Econòmica.

En aquest sentit, Salvador Aguilella, ha explicat que a través del programa ‘T’Avalem’ de la Generalitat Valenciana, i cofinançat amb 556.000 euros pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, “l’administració provincial posarà a disposició dels joves de l’Alt Maestrat, l’Alcalatén i els Ports un recurs eficaç per frenar la desocupació entre un sector de població clau per al creixement econòmic, laboral, però també social, de la província “.

Així, aquesta iniciativa adreçada exclusivament a joves aturats d’entre 16 i 30 anys i que, a més, estiguin inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, “facilitarà una millor oportunitat laboral als nostres joves dotant-los d’un valor afegit als seus currículums” ha afirmat el diputat.

Aguilella ha explicat que aquests tres tallers formatius permetran que els seus participants obtinguin el Certificat de Professionalitat en diferents especialitats “acreditándole una qualificació professional amb validesa a tot el territori nacional i que, sense cap dubte, augmentarà les seves possibilitats de trobar una feina”.

formació individualitzada

Amb aquest objectiu, el Govern Provincial es bolcarà en l’organització dels cursos que arrencaran al CEDES de Llucena el proper dia 25 i una setmana més tard en els centres d’Albocàsser i Morella. Des del procés de selecció dels equips directius i alumnat dels tres programes, “treballarem perquè cada beneficiari tingui en aquest taller el millor recurs per trobar feina” ha explicat Salvador Aguilella

Per a això, segons ha comentat el diputat cada curs estarà format per un màxim de 10 alumnes “de manera que gaudiran d’atenció i instrucció personalitzada en tot moment” amb una completa instrucció teoricopràctica de 1.920 hores “al mateix temps que perceben, a més , remuneració per això “.

Pla provincial d’Ocupació

En la mateixa línia, el diputat de Promoció Econòmica ha destacat que aquest any el Govern Provincial “afavorirà la creació d’ocupació en gairebé tota la província després que 127 municipis hagin sol·licitat adherir-se a l’ambiciós Pla d’Ocupació gestat pel Govern Provincial mitjançant una històrica inversió de 650.000 euros que permetrà que els ajuntaments contractin veïns en situació d’atur “.

Cal recordar que aquests contractes, dirigits principalment a col·lectius de difícil inserció laboral com a joves sense experiència o majors de 45 anys, compten amb una durada mínima de tres mesos i la jornada laboral serà de, almenys, 30 hores a la setmana. Els treballadors seran contractats pels ajuntaments per a l’execució d’obres o serveis d’interès general i social.