La Diputació d’Alacant se suma un any més a la ‘Nit en Blanc’ amb una àmplia programació cultural

517
El MUBAG, el MARQ i l’Institut Juan Gil-Albert s’uniran per tercer any consecutiu a la resta de centres culturals alacantins per celebrar ‘La Nit en Blanc’, una original proposta cultural que tindrà lloc el divendres 21 de juliol. Els espais de la Diputació d’Alacant oferiran jornades de portes obertes, visites guiades, concerts i tallers didàctics, entre d’altres iniciatives.

El diputat de Cultura i Educació, Cèsar August Asencio, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Daniel Simón, han presentat aquest matí tots els detalls d’aquesta iniciativa que aglutina l’oferta cultural per a fomentar la participació ciutadana en les propostes que es desenvolupen al municipi. L’acte ha comptat, així mateix, amb la participació del director del Servei de Llengües i Cultura de la Universitat d’Alacant, Faust Ripoll, i amb el director de Clients d’Aigües d’Alacant, Eduardo Montero.

Asencio ha manifestat que “els museus i centres culturals alacantins s’uneixen en una potent oferta museística amb aquesta iniciativa amena i original que, des que va ser creada a París el 2002, s’ha anat estenent per Europa amb una acollida excepcional per part de la ciutadania “. L’any passat, els centres de la Diputació d’Alacant van rebre la visita de més de tres mil persones.

El MUBAG ha dissenyat una programació especial que es durà a terme fins a la una de la matinada i que inclou la visita a l’espai de reconeixement internacional dedicat a Muñoz Degrain i que serà inaugurat un dia abans. Aquesta nova mostra ofereix cinc paisatges del impressionista, cedides pel Museu de Belles Arts de València.

A més, els nens que s’acostin al museu a partir de les 20:00 hores podran participar, sense inscripció, en un taller en què elaboraran un mosaic amb paisatges inspirats en l’obra de l’artista valencià.

La vetllada musical ‘Swing & Art’ anirà a càrrec de Dami Jazz & Soul, grup que, a partir de les 22:00 hores, amenitzarà la nit al costat de ballarins de swing. El concert té entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. Finalment, el museu oferirà dues visites guiades a l’exposició ‘El segle XIX al MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista ‘, a les 21:00 ia les 24:00 hores, una altra de les propostes programades pel centre per celebrar aquesta jornada. Amb l’objectiu de facilitar l’organització d’aquesta última activitat, que té places limitades, es recomana inscripció prèvia trucant al telèfon 965.146.787.

Per la seva banda, el Museu Arqueològic d’Alacant, que tindrà entrada lliure des les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, celebrarà jornada de portes obertes a les exposicions permanents i a les temporals ‘Mayas. L’enigma de les Ciutats Perdudes ‘i’ Preneu i beveu ‘, així com una sèrie de tallers didàctics sobre la cultura maia enfocats a tota la família. Per als més petits s’ha organitzat un divertit joc de pistes, ‘La recerca de la Ciutat Perduda’, en què només per participar els visitants rebran una entrada familiar conjunta per visitar el museu i els jaciments arqueològics. A més, hi haurà un sorteig amb fantàstics premis per als encertants.

Finalment, l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert proposa un parell d’activitats al voltant de l’exposició “D’anada i tornada” de Joan Carles Rosa Casasola. A la performance presentada per l’artista a les 22:00 hores seguirà una visita guiada per l’obra per conèixer a fons les seves obres, realitzades a partir del projecte “Dóna el teu roba a l’art”.

Els centres culturals dependents de l’Ajuntament d’Alacant -el MACA, Les Cigarreres i la llotja-, el MUA, el Museu Volvo Ocean Race i el Museu d’Aigües d’Alacant són els espais de la ciutat que també participen en aquesta iniciativa, per a la qual s’han programat diferents concerts, tallers, performances o projeccions de documentals.