La Diputació d’Alacant i Fundeun inicien un pla d’acció per afomentar la compra publica innovadora en la provincia

76
111516 Firma convenio Fundeun web

El Govern Provincial i Fundeun treballaran conjuntament per estendre i impulsar la compra pública innovadora (CPI) entre les administracions públiques. El vicepresident i diputat de Presidència, Economia i Relacions Institucionals, Carles Castillo, i el president de la Fundació Empresa Universitat d’Alacant, Iván Sempere, han subscrit el conveni que regula aquesta col·laboració orientada a modernitzar els serveis, béns o productes subjectes a contractació pública .

Per a això, Fundeun realitzarà una anàlisi exhaustiva de la demanda de CPI que hi ha a la província i delimitarà les actuacions necessàries per fomentar la seva implantació en l’administració. A més, el projecte permetrà definir quins productes, béns i serveis, tant dels ajuntaments com de la pròpia Diputació d’Alacant, són susceptibles d’incorporar la compra pública innovadora. Amb la informació obtinguda es definiran, així mateix, eines dirigides a tècnics i gestors públics que afavoreixin la implementació del TPI.

“Del que es tracta és d’extreure informació quantitativa i qualitativa que ens permeti determinar les actuacions desenvolupades en aquest àmbit pels consistoris i la institució provincial. Amb totes les dades recollides es definiran una sèrie d’eines orientades a afavorir la implementació de la CPI en els processos de licitació “ha explicat Castillo, qui ha afegit que” la introducció d’aquesta fórmula servirà per modernitzar les prestacions públiques mitjançant el desenvolupament de solucions innovadores per a serveis, béns o productes subjectes a contractació pública “.

Per la seva banda, Iván Sempere ha definit la CPI com “una eina per a fomentar la innovació en l’empresa, especialment en la pime i en l’administració” i ha explicat que “en una economia on el 15,8% del PIB està associat a contractació pública, aquesta fórmula garanteix que es dediquin fons públics a l’R + d + i empresarial, contribuint d’aquesta manera a un creixement econòmic intel·ligent, sostenible i integrador en benefici de tota la societat “.

La Fundació Empresa Universitat d’Alacant treballa per promoure entre les entitats públiques la utilització estratègica de la contractació amb l’objectiu de fomentar la innovació a través de la CPI. En aquest procés intervé l’administració, però també les empreses, les universitats o els centres públics d’investigació i Fundeun és el nexe d’unió entre tots ells.

La Diputació d’Alacant i Fundeun col·laboren assíduament en l’impuls de diferents programes i iniciatives com el Pla de Formació d’Agents de Desenvolupament Local o la convocatòria dels Premis a les Noves Idees Empresarials.