La Diputació constitueix el seu Consell de ‘Govern’ com a pionera en participació ciutadana i transparència

317

El Govern Provincial integra a través d’aquest Consell l’aportació de la societat civil en les seues polítiques públiques

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló avança en la seua aposta per la participació ciutadana i la transparència amb la constitució aquesta vesprada del Consell de Govern Participatiu. En aquesta primera sessió constitutiva s’ha portat a acord dues propostes sobre l’impuls de dos processos participatius de la Diputació: actuacions contra la despoblació i l’impuls del ciclisme en conjunció amb el turisme sostenible en la província de Castelló.

Cal assenyalar, que el Consell de Govern Participatiu de la Diputació ho conformen 19 persones entre la presidència, els diferents grups polítics de la Diputació, representants del Cim d’Alcaldes de la província, federacions veïnals, entitats ciutadanes, associacions i associacions de dones. Amb la constitució d’avui s’ha formalitzat l’ampliació del consell, que passa a incloure com a representants d’associacions a la Federació de Cases Regionals de Castelló, l’Associació Amics de la Poesia (ALCAP) i la Colla Bacalao, després d’haver mostrat el seu interès en la consulta realitzada per la Diputació i complir amb els requisits establits en els articles 14 i 15 del Reglament del Consell Provincial de Govern Participatiu aprovat recentment pel Ple de la corporació.

El vicepresident primer i diputat de Participació, Vicent Sales, president del Consell, ha posat en valor que “la finalitat principal d’aquest consell és crear una conversa constant i fluïda amb els ciutadans dels diferents pobles i comarques de Castelló, escoltant les seues peticions i fonamentant les decisions que es prenguen en aquest òrgan tenint en compte les seues preferències i facilitant la col·laboració amb els funcionaris en el desenvolupament dels serveis que prestem des de la Diputació, de forma oberta i transparent”.

Cal tenir en compte que el Consell de Govern Participatiu és l’instrument fonamental que disposa la Diputació Provincial de Castelló per a integrar l’aportació de la societat civil en les seues polítiques públiques. El Consell com a òrgan consultor i de participació és un element més en el procés de la innovació pública que ha engegat la institució, en un govern intermedi tradicionalment bolcat en els serveis als ajuntaments de la província per a donar a la seua labor una visió i una legitimitat ciutadana.

Líders a fer efectiva la participació

La Diputació de Castelló és una de les primeres diputacions espanyoles que ha fet efectiu el seu compromís amb la participació ciutadana amb una Estratègia Provincial de Govern Participatiu.

“Volem comptar amb totes les aportacions que sumeixen valor als mecanismes que hem d’establir per a involucrar als ciutadans d’una forma efectiva en la presa de decisions de la Diputació de Castelló. Aquesta estratègia provincial participativa implantarà la participació de forma transversal en totes les àrees de la Diputació, de manera que entenem la participació com un mètode transversal d’elaboració de polítiques públiques integrat en l’organització”, ha explicat el vicepresident.

Així, ha insistit Sales, “es tracta de prestar ajuda als 135 municipis i de fer-ho des de la confiança i des de la transparència que faça que tothom se senta partícip de la nostra gestió de Govern”.

En suma, l’Estratègia contempla un total de 21 accions a desenvolupar en 18 mesos, juntament amb altres 26 que podrien adoptar-se en una segona fase.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací