La conselleria d’obres publiques construeix un carril ciclopeatonal entre el poliesportiu d’Onda i el camí de les monjes clarises

87

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori iniciarà aquest dilluns les obres de construcció del carril ciclopeatonal a la localitat d’Onda costat de la carretera CV-20 fins al camí del Convent de les Monges Clarisses. L’inici de la construcció d’aquest carril ciclopeatonal, que partirà del poliesportiu municipal costat de la rotonda en què coincideixen les avingudes Constitució i Serra Espadà, constitueix la primera fase per aconseguir la connexió ciclopeatonal del nucli urbà amb l’Ermita del Salvador, destí d’una peregrinació molt arrelada a Onda.

En aquesta primera fase, està previst reduir l’amplada de la calçada amb el que s’aconseguirà moderar la velocitat dels vehicles motoritzats i ampliar la vorera existent per aconseguir la connexió totalment a peu o en bicicleta entre el municipi amb la urbanització de Beniparrell.

Així mateix, respecte a la segona fase d’aquesta obra, amb la qual es pretén que el carril ciclopeatonal arribi fins a l’Ermita del Salvador, els tècnics de la conselleria estan estudiant en aquests moments la millor solució tècnica a partir de diverses alternatives, entre les quals es triarà la més convenient de forma coordinada amb l’ajuntament.

Amb l’inici d’aquestes obres es compleix el compromís anunciat per la consellera María José Salvador en la seva visita al municipi el passat mes de setembre. Està previst que el projecte s’escometi en aquesta legislatura amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants i potenciar l’ús de la bicicleta a una de les rutes més concorregudes de la zona.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Onda ha mostrat gran interès per aquesta actuació, que té per objectiu la millora de la seguretat viària i les condicions de mobilitat sostenible a la zona, així com oferir opcions saludables de desplaçament als ciutadans i ajudar a millorar amb tot això la seva qualitat de vida.