La conselleria d’obres publiques anuncia la inversió de 652.000 euros per a millorar els accesos a Ford Almussafes

520

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat la inversió de 652.863,91 euros que la conselleria ha realitzat per millorar els accessos a la factoria Ford a Almussafes amb l’objectiu d’augmentar la seguretat viària d’aquesta zona. En la seva visita a les actuacions realitzades, la consellera ha indicat que la conselleria ha fet un important esforç “perquè les inversions en seguretat viària són molt positives i importants”.

En aquest sentit, ha explicat que “les inversions que podem fer marquen molt bé les prioritats i amb aquestes obres, en concret, donem solució i es garanteix la seguretat als municipis d’Almussafes i Sollana, a més de tot el seu entorn en millorar els accessos i oferir més seguretat viària a les persones que treballen a la factoria Ford “.

D’altra banda, ha remarcat, “Ford traspassa Almussafes, és el PIB de l’economia valenciana i, més enllà, és una empresa amb projecció internacional i la millora dels accessos a la factoria i al polígon industrial del Romaní fa d’efecte multiplicador per mobilitzar el sector logístic que al seu torn, mobilitza l’entorn d’una empresa tan important que està ubicada a Almussafes i redunda, per tant en l’economia de tots els municipis del voltant “.

Així mateix la consellera, que ha estat acompanyada per li director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, ha subratllat que amb aquestes obres també es guanya temps, “l’aposta per les infraestructures ha d’anar acompanyada per una millora dels accessos a els polígons industrials ja que en la logística, el factor temps és molt fonamental. ”

Tant en alcalde de Sollana, Juan Roda, com el d’Almussafes, Toni González, que han acompanyat la consellera en la visita i posada en funcionament de les obres, han coincidit a assenyalar la importància d’aquesta inversió per l’impacte econòmic que tindrà en seus respectius municipis.

La conselleria ha dut a terme les obres de millora de les connexions entre la CV-42 i la factoria Ford que han comptat amb un pressupost de 464.210,37 euros, així com les obres per millorar la connexió de la factoria amb el polígon industrial El romaní en el terme municipal de Sollana per 188.653,54 euros.

Connexions amb la CV-42

Els principals accessos a Ford a Almussafes es realitzaven a través de la CV-42, una carretera convencional desdoblada on es localitzaven un total de quatre accessos, dels quals un s’unia a través d’una glorieta i la resta es conformen com interseccions en ” T “canalitzades mitjançant illetes deflectores.

L’actuació que s’ha realitzat ha consistit en la construcció d’una nova glorieta per millorar l’accés a la factoria, així com l’execució d’un carril d’acceleració per a la sortida de la factoria des d’un altre dels seus accessos, tot això sobre la carretera CV -42.

La nova glorieta se situa en la intersecció de l’accés nord a la factoria amb la carretera CV-42. Gràcies a aquesta glorieta s’elimina els perillosos girs a esquerres actuals pel que implica un augment de la seguretat viària. Aquesta glorieta s’ha dotat d’enllumenat públic, així com enjardinament de la superfície central

El carril d’acceleració es localitza en l’accés central des de la factoria a la CV-42, on ja existia un carril d’acceleració amb una longitud insuficient, i s’ha adaptat a les especificacions de la norma vigent.

Millors accessos al Romaní

Pel que fa a la millora dels accessos al Romaní, la conselleria ha tingut en compte que, en aquest polígon industrial, situat al costat del traçat de l’antiga carretera N-332, estan instal·lades moltes indústries auxiliars de la factoria Ford, el que provoca un constant flux de circulació de vehicles pesants de transport entre les dues zones d’activitat industrial.

Fins l’execució de les obres, el recorregut del tràfic entre la factoria i el polígon industrial es realitzava a través de la carretera CV-42 i l’antiga carretera N-332, amb una longitud aproximada de 3 quilòmetres.

Per afavorir les condicions de circulació, l’obres de millora dels accessos s’han localitzat en el tram de la carretera CV-42 que fa d’enllaç amb l’AP-7, en sentit València.

D’aquesta manera s’ha construït un vial unidireccional de nova planta, de 273 metres de longitud, que comunicarà la carretera CV-42 amb la glorieta existent en el traçat de l’antiga N-332 a l’entrada del nucli urbà del Romaní, així s’ha dotat d’un accés d’anada directe entre la factoria i el polígon industrial. Així mateix s’ha adequat la connexió del nou vial amb el traçat de la carretera CV-42, mitjançant un carril de canvi de velocitat per facilitar la sortida.

El traçat s’ha dissenyat per a una velocitat de 60 km / h, a excepció dels accessos a la glorieta existent, en els quals s’ha previst una velocitat de 40 km / h. També s’inclou l’enllumenat.