La conselleria d’habitatge avança la convocatoria de les ajudes al lloguer a aquest mes d’abril

512

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori avançarà al mes d’abril la convocatòria de les ajudes al lloguer, dins del Pla Estatal d’Habitatge 2017, gràcies a la previsió pressupostària inclosa en els Pressupostos de la Generalitat, que permet tramitar les sol·licituds “enfront dels lents terminis de signatura de la pròrroga que té pendent el Ministeri de Foment”, segons ha explicat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró.

“L’any 2017 és de pròrroga del Pla Estatal d’Habitatge, el que retarda molt la publicació de les ordres d’ajuts, les bases i els terminis de sol·licitud dels ciutadans per poder accedir a les ajudes de lloguer”, per això, Torró ha indicat que, des de la Generalitat, “es va fer una previsió en els pressupostos de 2017 per no haver de dependre de la signatura amb el Ministeri de Foment i poder avançar la convocatòria d’aquests ajuts al mes abril i no esperar fins a finals d’any”.

En aquest sentit, aquesta setmana es publicaran les bases de les ajudes al lloguer i la setmana que ve la convocatòria per poder “tenir temps de tramitar les sol·licituds i complir amb els terminis establerts”, ha indicat Torró. La fórmula adoptada per la Generalitat, a l’pressupostar tant la part del ministeri (8 milions d’euros) com la de la Generalitat (587.850 euros), permet avançar la convocatòria i posteriorment, a través de la signatura del conveni, el govern central transferirà la seva part a la Generalitat.

Els ajuts al lloguer seran les primeres a convocar i, posteriorment, al mes de maig, es publicaran també les de Rehabilitació, IEE i els ajuts per a les àrees de rehabilitació i Renegeración Urbana (ARRU).

tramitació telemàtica
A més, segons ha explicat Torró, aquest any, com a principal novetat, la tramitació de les ajudes es realitzarà de forma telemàtica el que suposarà “més comoditat per als sol·licitants i major celeritat en la tramitació” a més, un cop es publiquin les bases dels usuaris ja podran realitzar un pre-registre a través de l’aplicació informàtica o demanar cita prèvia als serveis territorials de les tres províncies.

Cal recordar que l’any 2016 es va augmentar el nombre de beneficiats de les ajudes al lloguer un 145%, en passar de 2.418 beneficiats en 2015-5915 persones en 2016. “Gestionem millor els recursos en augmentar els beneficiaris l’any passat però també avancem en la tramitació per evitar retards innecessaris gràcies a les nostres previsions “, ha indicat Torró.

Segons ha indicat, “l’augment dels beneficiaris l’any passat es va deure no només al treball i l’esforç realitzat per tramitar aquests ajuts des de la direcció general i els serveis territorials, sinó també al fet que el nou Consell eliminem requisits restrictius que havia imposat el antic govern “. Així, per exemple, segons ha recordat, “l’any passat es van fer alguns canvis en la convocatòria dels ajuts, que també es mantindran aquest any, per apropar aquest ajudes a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, mentre que el 2015 el govern del PP només permetia accedir a aquests ajuts als municipis grans o en les àrees metropolitanes, com si en els pobles petits no pogués viure la gent de lloguer “, ha recordat.