La conselleria de Transparencia celebra la primera ‘Universitat de Tardor’ sobre cooperació valenciana

174

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació celebra la primera “Universitat de Tardor” sobre cooperació valenciana que tindrà lloc del 9 a l’11 de novembre a València i que compta amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes: Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume i de Castelló, Universitat d’Alacant i Universitat Miguel Hernández d’Elx.

El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha assenyalat que aquestes jornades “ens han de servir d’impuls per seguir treballant en allò que creiem fonamental per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en la seva aplicació a la Comunitat Valenciana i, també en el paper que han de jugar els diferents agents de la cooperació en la consecució d’aquests objectius “.

La “Universitat de Tardor” forma part dels cinc convenis que, des de la direcció general de Cooperació, es van signar amb el sistema universitari públic per reforçar la col·laboració en aquesta matèria. Tal com ha explicat Buyolo “es tracta d’una escola de tardor on les cinc universitats aporten en l’àmbit de les 5P que estem treballant amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides: Persones, Prosperitat, Pau, Planeta i Aliança”.

Per a això, es duran a terme tot un seguit de tallers, conferències i taules rodones, on participaran persones rellevants en l’àmbit de la cooperació com Jorge Cardona, catedràtic de Dret Internacional Públic i membre del comitè de Drets del Nen de les Nacions Unides, així com José Antonio Sanahuja, professor de Relacions Internacionals de la Universitat Complutense de Madrid.

A més, la Universitat de Tardor comptarà amb la intervencions de la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez, i del director general de Cooperació, Federico Buyolo.

Amb això, “es pretén posar el focus en els ODS i, especialment, a la feina de formació i investigació en aquest àmbit, gràcies a les universitats valencianes. Es tracta d’una iniciativa important no només per a la Comunitat Valenciana sinó també per a la comunitat universitària “, ha apuntat Buyolo.

Més informació aquí:

http://www.transparencia.gva.es/documents/162282364/162282986/ProgramaUdT+val.pdf/22d28ff9-2ac9-46a1-bc58-cf15a1cdfbc9