La conselleria de sanitat invertirà 7,5 milions en transformar Santísima Faz en un centre de salud integrat

92
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà 7,5 milions d’euros a la transformació de Santíssima Faç (Alacant) en un nou Centre Sanitari Integrat que ampliarà els actuals serveis sanitaris i dotarà l’equipament d’espais reservats per a la participació ciutadana. Durant aquest any, segons ha anunciat la consellera Carmen Montón, es redactarà el pla director de la intervenció i es licitarà la redacció del projecte. Les previsions apunten que les obres comencin el 2018.

Munt ha destacat el paper protagonista que tindrà la ciutadania en aquest reformat equipament. “Com a exemple, es crearà un espai ciutadà reservat a les associacions de pacients, hi haurà aules de formació de pacients, cuidadors i població en general i, a més, un altre espai independent assignat a polítiques de salut de la dona en el marc de l’aposta per la igualtat d’esta Conselleria “.

El nou Centre Integrat Santíssima Faç-carrer Girona incorporarà després de la seva pla de modernització atenció primària, especialitzada, un Punt d’Atenció Continuada (PAC) i serveis centrals de suport com Radiologia, Laboratori o rehabilitació. La millora de l’atenció directa a l’usuari es concretarà amb la unió de les àrees assistencials a àrees administratives per resoldre tràmits que evitin desplaçaments a l’hospital, com admissió, servei d’atenció i informació al pacient (SAIP) i treballadora social.

“En suma, es tracta d’adaptar aquesta infraestructura, obsoleta i desbordada pel flux de pacients, en un centre de referència per a la ciutadania amb condicions més confortables, una accessibilitat més fàcil, un augment dels serveis prestats, una atenció més eficaç i un paper protagonista per a la participació de les ciutadanes i ciutadans “, ha afegit la consellera. “Tot això dins de les directrius derivades de l’IV Pla de Salut”. Les necessitats específiques d’aquest centre s’han recollit en el seu Pla Funcional elaborat per l’equip directiu amb l’opinió dels responsables mèdics i d’infermeria dels diferents departaments.

Aquest document preveu incorporar nous serveis com rehabilitació, urgències-Punt d’Atenció Continuada, odontopediatria, una àrea de formació i participació ciutadana, cirurgia menor ambulatòria i sales d’espera renovades.

A més s’ampliarà la cartera de serveis d’especialitats com radiologia, urologia, salut mental, dermatologia i oftalmologia amb cirurgia menor ambulatòria en tots dos casos, digestiu, endocrinologia, pneumologia i medicina interna.
El Pla Funcional contempla l’establiment de dotze àrees: atenció primària, especialitzada, mèdica, quirúrgica, salut bucodental, locomotor, de la dona, salut mental, radiologia, laboratori, atenció a l’usuari i serveis generals.
L’edifici compta amb una superfície total construïda de 6.825 metres quadrats distribuïda en soterrani, planta baixa i cinc altures.

nou PAC

El Punt d’Atenció Continuada (PAC) servirà de referència d’atenció continuada (urgències) als centres de salut Santíssima Faç-Girona, Santa Faç Ajuntament, Joan XXIII, Hospital Provincial-Pla i Cap de l’Horta amb una població total de 132.600 habitants. Donarà cobertura després de la finalització de l’activitat assistencial ordinària d’aquests centres de salut i servirà per descongestionar el Punt d’Atenció Sanitària del carrer Aaiun, a l’Hospital General d’Alacant.san