La conselleria de Cultura participa en les jornades d’animació a la lectura Jaleo 2017

472

La direcció general de Cultura i Patrimoni participa en les III Jornades d’Animació a la Lectura, Escriptura i Observació ‘Jaleo 2017’, dirigides a la formació de mestres, bibliotecaris, animadors i mediadors culturals.

Les jornades, que se celebren del 18 al 21 de juliol, estan dirigides per la poetessa i formadora Mar Benegas, en col·laboració amb els Cursos d’Estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

Jaleo 2017 és un fòrum de reflexió sobre la lectura i la infància en l’actualitat, que compta amb la presència de ponents experts en la matèria i en literatura infantil que combinen la teoria amb les experiències pràctiques.

Una de les novetats d’aquestes jornades, respecte al curs passat, és que alguns dels ponents oferiran un taller pràctic les vesprades de dimecres i dijous per a conèixer de primera mà propostes per a portar a les escoles o biblioteques.

El dimarts 18 de juliol tindrà lloc l’acte d’inauguració, amb entrada lliure i gratuïta, que constarà de la conferència-recital ‘Las estrellas para quien las trabaja’, del Premi Nacional de Poesia Juan Carlos Mestre. Posteriorment, tindrà lloc l’espectacle ‘En la lengua floja’, del grup de teatre PAI de Saragossa.

Una altra de les activitats rellevants d’aquestes jornades és la IV Jam Poètica Infantil, un recital de poesia infantil -únic en el món- que comparteixen xiquets i adults i que es realitzarà a l’aire lliure a l’avinguda de Blasco Ibáñez, amb la col·laboració de la llibreria infantil especialitzada Leolo.

Les jornades Jaleo’17 són una de les activitats incloses en el Pla València de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 i compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i la Conselleria d’Educació a través del CEFIRE de Torrent.