La consellera Isabel Bonig afirma que no prorrogaran la concessió de l’AP7

462
Isabel Bonig (La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient) manté la postura del Consell de no prorrogar la concessió de l’AP-7 més enllà del 31 de desembre de 2019. Així ho ha confirmat avui després de les declaracions del president de l’empresa concessionària d’autopistes que ha comunicat el seu interès per allargar la concessió d’aquest vial.

Com en altres ocasions, Isabel Bonig ha reiterat que el Consell no és partidari que es renovi la concessió de l’AP-7 un cop finalitzi el termini del seu contracte. I així l’hi ha traslladat en diverses reunions els responsables del Ministeri de Foment, que és l’organisme que haurà de prendre la decisió final.

En aquest sentit ha recordat que l’any passat, la ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar en una intervenció al Congrés dels Diputats que el Govern Central no té previst ampliar el termini de les concessions de l’AP-7 a la Comunitat Valenciana .

La consellera d’Infraestructures ha assegurat que la Generalitat “va a lluitar per la no renovació de la concessió” perquè considera que serà “un revulsiu econòmic” per a la Comunitat. L’AP-7 és “una infraestructura clau per a la façana mediterrània i ens ajudarà a optimitzar els recursos que disposem. És més “-ha afegit-” tindrà efectes positius comparables als del Corredor Mediterrani “.

Bonig s’ha mostrat partidària de la no renovació de la concessió i ha descartat rescatar abans d’hora ja que suposaria un cost massa elevat per a les arques de la Generalitat.

El 31 desembre 2019 conclou el període concessional de l’autopista de peatge AP-7. A partir d’aquest moment i segons el previst, la gestió i l’explotació passaran al Govern Central. Segons Bonig, “això repercutiria directament en les carreteres N-340 i la N-332, ja que reduirien les congestions de trànsit que actualment es produeixen en nombrosos trams i ens estalviaríem molt en projectes de desdoblaments”.

En últim lloc, Isabel Bonig ha recordat que les Corts Valencianes van aprovar una proposició no de llei per a la no renovació de la concessió de l’autopista. Aquesta postura és la que manté el Consell.