La Comunitat Valenciana celebra hui el Día Europeu de la informació juvenil

488

Avui 17 d’abril, la Comunitat Valenciana s’adhereix al Dia Europeu de la Informació Juvenil, una jornada que reivindica la importància de donar suport a les persones joves en el seu camí cap a l’emancipació i el seu ple desenvolupament com a ciutadans així com l’activitat que realitzen els centres i punts d’informació juvenil al nostre territori.

El secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat la feina dels informadors i les informadores de la Comunitat Valenciana integrats a la Xarxa d’Informació Juvenil de la Comunitat Valenciana i també ha reconegut l’esforç que realitzen els municipis, mancomunitats i entitats per apropar recursos i activitats des de la Xarxa Jove.

Per celebrar el Dia Europeu de la Informació Juvenil # EYID2017, l’Institut Valencià de la Joventut s’ha unit a la campanya promoguda per l’European Young Informació i Counselling Agency (ERYICA), la xarxa europea d’Informació Juvenil, a través de les xarxes socials relacionada amb la importància de la informació i, sobretot, la fiabilitat en una època en què els rumors o “fakes” abunden.

L’IVAJ ha respost a la proposta de ERYICA que ha convidat tant a treballadors de l’àmbit de la joventut com a joves de tot Europa, a crear mems que comencin amb la frase “Qui et va dir que ??” (Who told you ??) per conscienciar sobre les fonts fiables d’informació i desmuntar alguns tòpics no contrastats.

L’IVAJ ha elaborat un meme sobre una vinyeta de Ortifus que representa una banda de música i la frase: “Qui t ‘ha dit que ??. La gent jove no participa?” (Who told you that … young people do not participate?).

Els mems seleccionats es mostraran a la 28 Assemblea General de ERYICA al mes de maig i seran promocionats per les seves xarxes. A més, es reconeixeran els 3 millors memes.

Per crear un meme, el missatge comença amb “Qui et va dir ??” (Who told you ??) seguit d’una “afirmació irreal”, amb els hashtags #Checkyoursource (Comprova les teves fonts) i # EYID2017. Un cop realitzat es publica a la pàgina de Facebook de EYID ERYICA i s’etiqueta a Twitter a @ERYICAYI.