La Comunitat Valenciana avança posicions en el rànquing turístic entre les destinacions nacionals

473

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat avui que “la Comunitat Valenciana avança posicions en el rànquing turístic entre les principals destinacions nacionals”. En aquesta línia, ha apuntat que “a l’arrencada del 2017 ens situem entre els primers llocs a nivell de demanda augurant un exercici positiu en termes turístics”.

Per a Colomer “anem pel bon camí i començant a recollir els fruits del que sembrat, un model turístic transversal que aporta valor a la destinació convertint-lo en atractiu tots els mesos de l’any”. En aquest sentit, ha remarcat que “aquestes dades són el resultat d’un esforç col·lectiu per part de tots els agents del sector”.

D’altra banda, el secretari autonòmic ha volgut fer èmfasi que no hem de confiar en les estadístiques, ja que “el turisme és una carrera de fons i obtenir bones dades en cada etapa és tot un èxit”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions després de conèixer i analitzar les últimes dades publicades de totes les sèries estadístiques de l’INE referents, tant a la demanda nacional com estrangera, en diferents modalitats alojativas.

Segons aquestes xifres la Comunitat Valenciana és la tercera destinació turística d’Espanya en nombre de viatgers i de pernoctacions, tenint en compte tant el turisme nacional com estranger; per darrere d’Andalusia i Catalunya.

Pel que fa a la demanda en diferents modalitats d’allotjament, ocupem el cinquè lloc nacional en allotjament hoteler, amb 28,2 milions d’pernoctacions registrades en l’últim any i el tercer en extrahoteler, amb 18,5 milions de pernoctacions el 2016.

A més, cal destacar que la Comunitat Valenciana ocupa la segona posició en el rànquing de pernoctacions en apartaments, amb 10,4 milions registrades en l’exercici anterior; en el rànquing de pernoctacions en càmpings també se situa en segon lloc, per darrere de Catalunya, amb 7,7 milions de pernoctacions.

Pel que fa a la demanda en allotjament privat, la Comunitat Valenciana se situa com la primera destinació turística d’Espanya entre els turistes estrangers i el segon entre els espanyols, per darrere d’Andalusia.

Així mateix, som la tercera destinació espanyol que més demanen els estrangers per llogar un habitatge durant el seu període de vacances, i el segon si tenim en compte la demanda nacional.