La companyia de teatre Xarxa Teatre presenta demà el seu espectacle ‘Ara Pacis’ al festival Ulica de Cracòvia

476

La companyia de teatre de carrer de Castelló Xarxa Teatre ja es troba a la ciutat de Cracòvia (Polònia), on demà divendres representarà el seu últim espectacle en gira Ara Pacis. Ho farà dins el festival Ulica que aquest 2017 celebra el seu 30 edició sota el títol Fahrenheit 451, en honor a la cèlebre novel·la de Ray Bradbury. D’aquesta manera, Xarxa Teatre torna a un dels principals festivals de teatre de carrer europeus. La seva última participació va ser en l’any 2013 amb l’espectacle Nit màgica.

El muntatge seleccionat en aquesta ocasió és Ara Pacis, darrera producció de la companyia i que ja ha visitat alguns dels certàmens més importants del món, com el Festival Cervantino de Guanajuato (Mèxic), el Fortress Festival de Suwon (Coreal del Sud) o Festival Viva Cité de Sotteville-les-Rouen (França). L’espectacle fa referència als altars de la guerra que construïen els romans perquè els déus no els abandonessin i poguessin gaudir de llargs períodes sense violència. Uns altars que van acabar convertits en cendres per noves guerres o religions. Aquesta dicotomia ha acompanyat des de sempre l’ésser humà: la pau com un esperat desig contra la violència com un mitjà per solucionar els nostres problemes. Aquest cant a la pau se celebrarà a la monumental plaça del Mercat, centre neuràlgic de la ciutat i que, amb els seus 40.000 metres quadrats, és la major plaça medieval d’Europa.

Èxit a Alacant

Precisament Ara Pacis, va ser també l’espectacle seleccionat per inaugurar el festival Fronteres dissabte passat a Alacant. Milers d’espectadors es van acostar fins a l’exterior de l’Auditori de la Diputació d’Alacant per gaudir d’una versió especial del muntatge, en què el treball actoral i els efectes pirotècnics es van combinar amb projeccions de gran format i números de dansa vertical sobre la façana de l’ auditori.

La participació de Xarxa Teatre al festival Ulica de Cracòvia (Polònia) suposarà, a més, la tercera parada de la gira internacional de Xarxa Teatre en aquest estiu de 2017 després del seu pas per Corea del Sud i França. Les següents parades d’aquesta gira internacional seran Canadà, on la companyia representarà el seu espectacle Veles e vents a les ciutats de Mont-real i Quebec, i Romania, on tancarà el mes de juliol amb una participació al Festival de Teatre de Carrer de Bucarest.