La Ciutat de les Arts i les Ciències renova continguts i amplia horaris en la seva oferta estival

545

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta per a aquest estiu noves exposicions al Museu dels Ciències i estrenes a l’Hemisfèric, amplia horaris en els diferents edificis i perllonga la seva oferta nocturna amb actuacions en directe els divendres a ‘Les Nits del Museu’ , planetaris per conèixer com és el cel a l’estiu a ‘Les Nits de l’Hemisfèric. Les Nocturnes ‘i també’ Les Nits de l’Oceanogràfic ‘.

El 22 de juny s’inaugura l’exposició ‘TecnoRevolució’ de Fundació ‘La Caixa’. Es tracta d’una exposició interactiva que pretén donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC), i les ciències cognitives (NBIC). Els seus interconnexions estan canviant el món que ens envolta provocant una autèntica revolució en camps tan diferents com la construcció, el transport, l’agricultura, la medicina, l’educació o l’art. Una altra de les novetats per a aquest estiu serà ‘Paisatges Turístics Valencians. Valuosos i valorats ‘realitzada per l’Agència Valenciana de Turisme i el Vicerectorat de Participació i Protecció Territorial de la Universitat de València.

Estrenes a Hemisfèric

A partir de l’1 de juliol la programació de l’Hemisfèric incorpora la pel·lícula IMAX ‘Viatge a l’Espai. Propera parada Mart ‘sobre les missions més importants que permetran en un futur arribar a Mart. ‘U2 Vertigen’, del 15 de juliol al 9 de setembre, serà la proposta de l’Hemisfèric per gaudir de la mítica banda en 3D la nits dels dissabtes.

L’oferta de la Ciutat dels Arts i els Ciències es perllonga a les nits. Monòlegs i humor en directe seran els protagonistes tots els divendres a la nit a la terrassa exterior del Museu. Des del 30 de juny fins l’1 de setembre reconeguts artistes actuaran en directe sobre l’escenari situat al llac, entre ells Xavi Castillo i Eugeni Alemany. També tornen ‘Les Nits de l’Hemisfèric. Les Nocturnes ‘els dimarts i els dijous del 4 de juliol al 7 de setembre amb una sessió especial en la qual un planetarista guia als espectadors a través del cel nocturn a l’estiu.

Música en directe

La col·laboració entre la Ciutat dels Arts i els Ciències i Berklee College of Music continua aquest estiu tots els divendres amb ‘Un llac de concerts’ (16 i 23 de juny, 14, 17, 21, 27 i 28 de juliol a les 20 h). Del 3 al 8 de juliol tindrà lloc la Berklee Week, amb exposicions dels millors treballs presentats pels estudiants, sessions especials a l’Hemisfèric i el 8 de juliol serà ‘La Nit de Berklee’: un espectacle únic en el qual els estudiants a finalitzar el curs interpretaran diferents estils musicals contemporanis, del Jazz al Pop, passant per Folk i Rock’n Roll.

Durant la temporada alta s’amplien les sessions dels tallers de ‘La Ciència a escena’ en què destaquen les experiències de ‘Científic per un dia’ o ‘Molècules saboroses’. ‘L’Espai dels xiquets’, ‘Estudi de televisió’ i el ‘Simulador espacial’ també amplien horaris fins al setembre.