La ceràmica i la taronja de Castelló viatjaran en tren de forma directa fins a Europa

537

La ceràmica i la taronja de Castelló viatjaran en tren de forma directa fins a Europa, sense fer transbord, gràcies al projecte del corredor Mediterrani que ha impulsat el Ministeri de Foment. Tal com ha explicat el portaveu de la comissió de Foment, Miguel Barrachina, “amb el projecte en què ja treballa el Ministeri de Foment estarem més a prop d’Europa, millorant la competitivitat de les nostres empreses i facilitant la mobilitat de persones i productes, sense les restriccions que suposa les vies en ample ibèric “, ha destacat.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, anunciava el passat cap de setmana a Peníscola que el projecte en què ja treballa, i que estarà “abans del final de l’any 2017″, permetrà que Castelló de la Plana estigui connectada fins Vandellòs ” en doble via d’ample internacional “, i d’aquí fins al límit amb la frontera francesa i tot Europa, una actuació que estarà finalitzada al final de l’any 2019.

“A diferència del projecte inicial, incorpora importants millores en la superestructura, nova tecnologia i avenços que faran d’aquesta línia un trajecte més modern, ràpid i segur”, ha indicat Barrachina qui ha ressaltat “el compromís personal i directe que està tenint el ministre de Foment amb aquest projecte que està directament vinculat a la província de Castelló “.

En aquest sentit, Barelles avança que “Renfe ja està treballant perquè l’any 2020 estigui adaptat el material mòbil per a passatgers que circularà per aquest tram cap a Barcelona i Europa, ja exclusivament en ample internacional o europeu”.

El diputat nacional ha explicat que “el corredor ferroviari mediterrani està conceptualment concebut en ample internacional, per aquest motiu les empreses ferroviàries que hi operen -Renfe i les altres operadores privades- han d’actualitzar el seu material rodant, incrementant amb això la seva competitivitat davant d’Europa . Des Adif s’obrirà un procés d’interlocució amb el sector en els propers mesos per facilitar aquesta transició, que redundarà en benefici de tots els castellonencs “.

“Els corredors ferroviaris estan concebuts i s’estan dissenyant per convergir a Europa. No té sentit seguir creant infraestructures que no són compatibles amb la resta de països que seran receptors de les nostres mercaderies. Com menys parades realitzin i més ràpid arribin al seu destí, sense transbords ni canvis d’ample, menys costos i, per tant, millor preu final en els punts de consum “, explica Barrachina.

Millores al tren Sagunt-Sogorb-Terol

D’altra banda, el diputat nacional per Castelló ha recordat que “l’Executiu de Mariano Rajoy ja ha iniciat les obres de millora de la via Sagunt-Sogorb-Terol a través dels 60 quilòmetres de trajecte que passen per la província de Castelló i que travessa diversos municipis de la comarca de l’Alt Palància, concretament entre Soneja i Barraques “. Durant els propers dos mesos, que s’estima duressin les obres, s’invertiran més de 4 milions d’euros. “L’actuació de millores requerirà una inversió superior als quatre milions d’euros. Des 2017 i fins al 2020, la inversió total del Govern serà de 335.400.000 d’euros “.

Adif, organisme dependent del Ministeri de Foment, realitzarà les obres fins a final de juny en set trams de la via fèrria entre Barraques i Terol, el que, gràcies a una inversió de 4 milions d’euros, permetrà eliminar vuit punts amb restriccions de velocitat que per seguretat actualment s’imposen als combois entre aquestes dues localitats.

Els set punts d’obres (dos d’ells entre Barraques i Mora de Rubielos) comportaran quan aquestes acabin que es pugui circular a una velocitat més alta que l’actual (en aquests punts la limitació és de 20 i 30 quilòmetres per hora). “Per aquest motiu, les obres de la via Sagunt-Sogorb-Terol permetran convertir aquest eix en una alternativa viable i més curta feia la frontera, canalitzant el trànsit de mercaderies en ample ibèric de Castelló, València i Sagunt”, ha conclòs Barrachina .