La asignació del Consell destinada a Serveis socials creix un 147% a Almassora

126
La Regidoria de Benestar Social veurà incrementada en 2017 l’aportació que la Generalitat Valenciana fa a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en 219.000 euros, fet que suposa un increment del 147% respecte als 149.000 amb què el govern autonòmic ha col·laborat durant 2016 en la prestació de serveis socials als veïns.

Així ho ha confirmat l’edil de l’àrea, Diana Belliure, que ha assegurat que els 368.030 euros amb què Almassora comptarà per a polítiques socials durant el proper exercici “contribuiran a retallar diferències socials ia assistir a aquells per als quals l’ajuda de les administració pública és fonamental, com ancians i dependents “.

La regidora ha fet així referència als serveis que prestarà el departament que dirigeix ​​gràcies a aquests fons. “Els programes de Servei d’Ajuda a Domicili (Sad) per a persones grans que reben suport en la realització de les tasques diàries és fonamental, ja que contribueixen a que mantinguin la seva independència i garanteixen el seu benestar gràcies als professionals que els assisteixen”, ha assegurat l’edil.

“Un altre dels serveis que més demanda registra a Almassora és el Programa d’Atenció Individual (PIA), que determina el grau de dependència dels sol·licitants, així com la contribució que rebran per això i els tractaments o ajudes que requereixen”, ha manifestat Belliure. A més d’aquests dos programes, l’Ajuntament d’Almassora destinarà els fons a despeses de personal vinculat als Serveis Socials, a la concessió de Prestacions Econòmiques Individuals (PEI) ia la realització dels Tallers d’Adaptació Prelaboral d’Inserció Social (TAPIS) dirigits a dones i col·lectius en risc d’exclusió social.

El consistori preveu conèixer pròximament la resolució de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives respecte a l’assignació corresponent a cadascuna de les partides. L’edil delegada de Benestar Social ha agraït la responsabilitat demostrada pel gabinet que dirigeix ​​Mònica Oltra amb aquest increment pressupostari i ha recordat que “gràcies al fet que la Generalitat Valenciana s’ha posat al dia amb els pagaments, aquesta administració local pot respirar molt més tranquil·la i garantir que tots els veïns rebran l’assistència i els ajuts que els corresponen “. Belliure ha destacat que “els anys de crisi econòmica que hem travessat ens han demostrat la importància de comptar amb un sistema de garanties socials forta i solvent”

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora va fer públic el passat mes d’agost que la despesa en ajudes d’emergència social s’havia incrementat en el municipi en més del 16% respecte a l’any anterior. També del mateix mes són les dades que reflecteixen la tramitació de 147 ajudes per a persones dependents, una gestió que només fins al mes d’agost havia augmentat un 55% respecte a l’any anterior.