La AECC organitza u curs de voluntariat que es farà el proper 30 de març a l’hotel Doña Lola de Castelló

427
La Junta Provincial de la “AECC” (Associació Espanyola contra el Cáncer) de Castelló ha organitzat un Curs de Voluntariat que tindrà lloc el proper dilluns 30 de març, de 10 a 18 hores, a l’Hotel Doña Lola de Castelló. 

Aquest curs serà inaugurat a les 10 del matí pel president provincial de l’associació, Carles Camahort. 

Després de la inauguració, intervindran Luisa Martínez Latorre, psicòloga clínica de l’AECC; Mariló Esteve Cantavella, coordinadora de voluntariat, i Salomé Esteller Roda, coordinadora de l’associació provincial. A les dues hi haurà un dinar ia les 15:30 es reprendran les activitats amb la participació de Purificació Aguilar, coordinadora de voluntariat de l’AECC de València, que parlarà sobre voluntariat testimonial; el doctor Sixto Barberá Ferrando, vicepresident provincial de l’AECC de Castelló, que explicarà la formació mèdica que ha de tenir el voluntariat i Aurora Vicente Garcia, psicòloga clínica de l’associació, que parlarà sobre el voluntariat domiciliari. 

L’Associació contra el Càncer de Castelló desenvolupa una important tasca com a Centre de prevenció i diagnòstic precoç del càncer de mama i més presta serveis d’atenció psicològica tant a malalts com a familiars. En aquest sentit, cal ressaltar que l’entitat també realitza periòdicament campanyes anuals d’informació i conscienciació contra el càncer i campanyes de recaptació de fons. 

Finalment, és destacable comentar, que l’Associació Espanyola contra el Càncer és una institució de caràcter benèfic assistencial i sense ànim de lucre. Fundada el 1953 i declarada d’utilitat pública el 1970, el seu fi principal és la lluita contra el càncer en totes les possibles modalitats conegudes o que en el futur es coneguin, mitjançant el desenvolupament de funcions i d’activitats de divulgació, de prevenció, de investigació, d’informació i de caràcter sanitari o assistencial. L’AECC és l’organització no governamental que més diners dedica a la investigació contra el càncer, promovent i finançant projectes d’investigació biomèdica i social.