La 24 edició de la mostra de teatre Reclam ha baixat el teló amb un balanç positiu

88

La 24 edició de la Mostra de Teatre Reclam impulsada per la Universitat Jaume I ha baixat el teló amb un balanç positiu en el qual destaca l’alta qualitat dels espectacles i en què, a més, s’ha aconseguit augmentar el nivell d’ocupació amb la programació dissenyada.

«L’índex d’acceptació per part del públic ha estat força destacat. En general oferim una programació des del punt de vista ètic i estètic molt per sobre del que sol ser la mitjana i s’han pogut veure a les comarques de Castelló algunes primícies artístiques i diferents propostes recentment reconegudes amb destacats premis dins del món de les arts escèniques »ha destacat Antoni Valesa, coordinador de la Mostra. L’actuació de la companyia Lurrak Antzerkia a Benicàssim va posar fi el diumenge 27 de novembre a un mes de representacions a què han assistit més de 8.000 espectadors. A més del campus de la Universitat Jaume I, el Reclam ha estat present en els municipis d’Almassora, Benicàssim, Betxí, Onda, Vall d’Uxó, Villafanca, Vila-real i Vinaròs. A més dels ajuntaments esmentats també participen de forma activa en el Reclam la Diputació de Castelló i la Generalitat a través del Circuit Cultural Valencià.

Des de l’inici la Mostra Reclam ha mantingut un nivell artístic elevat. Va començar amb l’espectacular peça de dansa vertical a la façana del Paranimf i el llorejat Pinoxxo d’Ananda Dansa per continuar amb un seguit d’espectacles que majoritàriament han encantat al públic que s’ha donat cita a les diferents seus. En total més de 8.000 espectadors. «És una xifra important si tenim en compte que la majoria d’espectacles són en espais tancats i alguns amb aforament molt limitat i en aquests casos s’han esgotat les localitats» assenyalen des de l’organització.

A més de l’espectacle d’inauguració, a la retina de la gent quedaran imatges com el Batllem! De la companyia It Dansa, La Crazy Class, de l’Om Imprebís, La Canturia cantada de Carles Santos, El sopar dels Idiotes, Eva i Adam de Una altra dansa, el Vània de Moma Teatre, l’univers de la dansa de Paula Quintana, el llenguatge absurd de Gerardo Esteve, l’humor de les pallasses de la Cia Aèria en de totes les belles, les més glans, els sorolls del silenci de Valentí Piñot, el Tempus oníric i flotant de la Companyia Visitants i el teatre social de Nafrat collectif denunciant la nova Europa que cada vegada s’assembla més a la vella, rància i feixista Europa que va propiciar la Segon Guerra Mundial.

Des de l’organització del Reclam es treballa ja en la que serà la seva 25 edició. «És el nostre interès continuar en la línia d’oferir una mirada amplia i sempre renovadora al nostre entorn des del més proper al més llunyà. Per això treballarem en la propera edició amb la ferma convicció de la nostra feina com a servei públic i amb el pensament que les arts escèniques són una de les millors eines per mesurar la salut de la nostra cultura »destaca Antoni Valesa.