José Benlloc lamenta la “campanya desesperada de persecució del PP amb cinc denuncies”

443
José Benlloch (Alcalde de Vila-real) ha lamentat aquest matí la campanya de “persecució” i de “difamació” que està duent a terme el Partit Popular de Vila-real contra l’equip de govern i en particular contra l’alcalde, amb l’únic objectiu de “destruir”. Benlloch s’ha referit, d’aquesta manera, a les cinc denúncies presentades pel PP en només dos mesos contra l’equip de govern. L’última d’elles ha estat la formulada davant el Tribunal de Comptes, referent de nou a diferents pagaments a justificar per despeses de representació i protocol.

La denúncia es va presentar el 10 de febrer, “abans fins i tot que el PP rebés la documentació que ens va sol·licitar el 6 de febrer i amb el cap de setmana pel mig, el que ve a demostrar que la seva intenció no ha estat mai aclarir res sinó escampar porqueria i procurar per tots els mitjans arribar a les eleccions amb una investigació oberta “. En aquesta línia, Benlloch recorda que, després de rebre la sol·licitud d’informació per part del PP, es va encarregar un informe a la Secretaria i la Intervenció municipals, que avalen la legalitat i normalitat d’aquest tipus de despeses. Aquests informes es presentaran ara el Tribunal de Comptes com a al·legació a la denúncia del Partit Popular.

Així mateix, l’alcalde Benlloch lamenta que l’actuació del PP i del seu portaveu, Hèctor Folgado, és fruit de la “desorientació d’una persona que sap que no serà alcalde i que, en lloc de dedicar-se a treballar per Vila-real, és un soldat del PP al servei del seu partit per destruir l’enemic “. “Estan desesperats i recorren a l’estratègia del ‘difama que alguna cosa queda’ perquè saben, a més, que estan en greus dificultats que aviat anirem coneixent”, assenyala el primer edil. Benlloch s’ha referit d’esta manera a la investigació judicial del ‘cas Gürtel’, en què “la Fiscalia Anticorrupció ha demanat sis anys de presó per als responsables d’una empresa de la qual al PP de Vila-real eren molt amics en la passada legislatura i fins i tot apareix en el sumari l’acte electoral de la passada campanya a Vila-real “. “A diferència del PP, nosaltres hem estat implacables contra la corrupció i per això vaig anul·lar el pagament de 600.000 euros en factures que els funcionaris van acreditar com falses que s’havien endossat a un banc per Piaf els cobrés”, afegeix.

Per últim, Benlloch a més, recorda que les despeses de representació són habituals en les institucions i que el mateix PP que ara els denuncia els ha realitzat també durant anys. Com a exemples, l’alcalde ha detallat algunes d’aquestes factures d’anteriors governs locals, com les referents a un dinar de Nadal per valor de 1.276 euros, 1.555 euros en 40 sopars, set ampolles de cava i 37 copes de la regidoria de Cultura, amb Héctor Folgado al capdavant, o 391 euros avalats per Ignasi Clausell per a cinc menús degustació, cinc orujos i set copes de Johny Walker, entre d’altres. “Qui va menjar en aquests actes, quanta gent, què van menjar, de què van parlar o quin benefici ha reportat a Vila-real?”, Es pregunta Benlloch, qui, a més, puntualitza que, com a portaveu de l’oposició en anteriors mandats, mai va presentar cap denúncia respecte a aquest tipus de factures “perquè són absolutament legals”.