Jordi Julià “Compromis Vall d’Uixó cuidarà les montanyes de la Vall”

782
Jordi Julià (Candidat de Compromís a l’alcaldia de la Vall) s’ha compromès avui a “portar a terme una sèrie d’actuacions a les muntanyes de la Vall quan es conformi el nou govern, plural i de canvi, al maig. Després d’anys de poc pressupost a nivell local i autonòmic la Vall ha pagat un alt preu, per això des de la formació de l’esquerra valenciana es considera clau abordar la situació difícil de les nostres muntanyes i ajudar a la seva conservació “.

Així mateix, el candidat de Compromís ha anunciat que “el nou govern de la Vall lluitarà per conservar els nostres boscos i muntanyes enfront dels diferents problemes que els afecten amb un pla de xoc. Es netejaran els boscos a llindar del nucli urbà, de manera que sigui més difícil que es produeixin incendis com el que va patir el bosc de darrere de Texas fa un any i fa un mes. Són zones que tenen molt trànsit humà amb persones caminant o passejant animals i que en estar tan plenes d’arbustos i herbes baixes seques representen un perill. És una animalada gastar-se més de 900.000 euros en un parc com acaba d’anunciar el Partit Popular quan arreglant la muntanya que toca el poble tens un parc a un cost molt inferior “.

Des de Compromís per la Vall s’han anunciat també “mesures per evitar que les plagues com les procesonarias o el Tomicus acabin amb els pins del nostre poble. Les procesonarias són un perill per a la salut de les persones i els animals de companyia, a més d’acabar amb els nostres arbres. Cal actuar contra aquesta plaga i la del Tomicus. No voldríem que ara que les faldilles de Pipa tornen a estar cobertes de pins aquests morin per falta de prevenció “. Julià ha reclamat la importància turística de tenir les muntanyes cuidades suposa: “la Vall és la capital valenciana de les curses de muntanya i hem d’aprofitar aquest reclam a nivell turístic, i això passa per cuidar les nostres muntanyes”.

L’última proposta presentada per Jordi Julià s’ha centrat en Sumet: “es va cometre un atemptat paisatgístic i ambiental en Sumet i cal solucionar en la mesura d’allò possible. Des de Compromís ens comprometem a obrir de nou la pista que surt de davant l’ambulatori nou i va cap Sumet. Aquesta pista hagués facilitat la feina dels bombers aquest estiu durant l’incendi d’Aigualit d’haver estat oberta. El adequarem al pas perquè els nombrosos caminants i ciclistes que visiten la zona no pateixin perill de trencar-se una cama amb els forats de les clavegueres i perquè sigui accessible de nou en cotxe. A més arreglarem tota la zona que limita amb la carretera de Fondeguilla i que ara està plena de tanques que resulten un perill per vianants i ciclistes “.