Jesús Monleón “El govern del PP ens vol imposar una autopista de residus nuclears”

576

Jesús Monleón (Candidat d’EUPV a Les Corts Valencianes) exigeix al govern que faça marxa enrere en el seu projecte de convertir l’AP-7 i la costa de Castelló, “el govern del Partit Popular ens vol imposar una autèntica autopista de residus nuclears que uniria Cofrentes, Ascó i Vandellós amb el cementiri nuclear de Vilar de Cañas”.

Monleón afirma que “és incomprensible com una mesura de tanta importància i impacte no s’haja comunicat als ajuntaments dels municipis afectats, 13 en total, ens trobem davant d’una altra maniobra opaca del Govern i del Ministre Sòria al servei de les empreses energètiques. Ens assabentem quan el termini d’al·legacions a la declaració d’impacte ja ha finalitzat. Aquesta no és una manera correcta de gestionar, els ciutadans i ciutadanes tenen el dret d’estar informats”.

Monleón ha volgut assenyalar “els perills que comporta el transport de residus radioactius per carretera i que ja han posat sobre la taula els ecologistes, no es descarta que un accident convencional puga produir una fuga de residus altament radioactius, més si tenim en compte que hi haurà 36 combois a l’any, ens preocupa i molt la comparació amb Fukushima i Chernobil que ha fet Greenpeace”.

El cap de llista lamenta “que les comarques de Castelló siguen un dels objectius prioritaris de projectes no sostenibles i profundament perjudicials per a la nostra economia, al fracking, les prospeccions petrolieres, la línia de molt alta tensió i el Castor ara s’uneix aquesta ruta de residus nuclears per a donar el colp de gràcia, no anem a permetre que ens convertisquen en l’abocador del País Valencià”.

“El veritable problema és un model energètic basat en fonts no renovables i que en el cas específic de l’energia nuclear a més té el problema afegit la generació de residus molt perillosos”, afirma Monleón, “l’energia nuclear és el passat, hem de caminar cap a un futur sostenible”.

Per ultim, Jesús Monleón ha anunciat que traslladarà el tema als grup parlamentari del Congrés i a Les Corts per a demanar tota la informació i proposar que se suspenga aquest transport degut al greu risc per a les poblacions afectades.