Javier Moliner inaugura la temporada de Castelló Terra de Festivals invertint 400.000 euros en la promoció

462

El president de la Diputació de Castelló ha donat per inaugurada la temporada gran de Castelló Terra de Festivals. I ho ha fet acompanyat pels organitzadors de l’Arenal Sound, del FIB, del Rototom Sunsplash i del Sant Sant, que són els quatre macrofestivals en què invertirà aquest any 400.000 euros per convertir la província, un any més, a la capital europea de la música.

“Per donar inaugurada la temporada de festivals, hem reunit els responsables que Castelló, un cop més, es converteixi en la capital europea de la música durant tot l’estiu”, ha assenyalat Javier Moliner. El president del Govern Provincial ha destacat que “tenim les infraestructures, l’oferta hotelera, la capacitat organitzativa i el tarannà hospitalari dels castellonencs. Per això no és casual que any rere any la nostra província lideri l’oferta de festivals a tot Europa “.

Les xifres avalen l’aposta de la Diputació per potenciar Castelló com a terra de festivals, ja que “per 2017, els organitzadors esperen ja més de 710.000 espectadors, que generaran uns ingressos d’uns 60 milions d’euros en el teixit empresarial i la creació de més de 2.000 llocs de treball “.

Moliner ha estat acompanyat en la presentació d’aquesta aposta per Castelló Terra de Festivals per David Sánchez (Arenal Sound), David Díaz (FIB), Filippo Giunta (Rototom Sunsplash) i Santiago Álvarez (Sant Sant Festival). Els organitzadors dels quatre macrofestivals que se celebren a Castelló han destacat el fet que “gràcies al suport decidit de la Diputació de Castelló podem millorar tant la qualitat dels grups, com els serveis que prestem perquè tots els assistents se sentin més còmodes i gaudeixen més de la seva experiència a Castelló “.

Una província pionera en l’organització de festivals

Precisament, en aquesta línia, Moliner ha assenyalat que “des de 1995 som pioners en el turisme de festivals, amb el primer FIB que va reunir uns centenars de persones a Benicàssim. L’experiència, l’esforç dels empresaris turístics i el compromís ferm de les administracions per impulsar aquests esdeveniments han fet que, dues dècades després, Castelló es consolidi com a terra de festivals “.

El president de la Diputació ha incidit que “aquest és el resultat de molts anys de treball en col·laboració amb els empresaris castellonencs i els promotors dels festivals. Entre tots hem fet de Castelló l’escenari més atractiu i competitiu per als grans esdeveniments musicals “. De fet, el Govern Provincial, a més de destinar 400.000 euros per fer més grans els quatre macrofestivals, també inverteix un milió d’euros en la promoció del turisme de festivals tant a nivell nacional, com a tot Europa.

“Castelló és terra de festivals, i els festivals són un eix estratègic d’aquest Govern Provincial. Perquè són el millor reclam per potenciar el turisme internacional i la millor targeta de presentació per a milions de persones que sempre tornen a gaudir de Castelló, tant de la costa com de l’interior, la gastronomia, l’esport, la natura o l’oci. I conscients d’això vam posar en marxa la targeta Fidelitza Castelló per aconseguir que tornin a gaudir de la nostra terra els milers de fibers, sounders, sanseritos i rototomers “, ha recordat Moliner.

El president ha explicat que “ens sentim orgullosos de viure a la terra dels festivals i per això, des de la Diputació, seguirem treballant per l’objectiu de convertir els festivals en oportunitats de present i futur per als nostres pobles, tal com ens ha demanat tot el sector turístic i els municipis “.

“Estar a Castelló és estar a la Champions League dels festivals”

Santiago Álvarez (Sant Sant), ha destacat que “per a un festival, estar a Castelló és com estar a la Champions League. Darrere d’un festival hi ha molta gent treballant, que el fa gran. Per això, el públic sap que a Castelló va a trobar un producte i una qualitat que li va a fer gaudir “.

Per la seva banda, David Díaz (FIB), ha assegurat que “Castelló t’ho dóna tot, per això els festivals som un dels motors de l’economia provincial. No és fàcil que una institució dinamitzi una província a través de la música, però la Diputació de Castelló ho ha entès i ho està potenciant “.

David Sánchez (Arenal Sound) ha assegurat que “es nota que la Diputació sempre s’ha cregut el potencial dels festivals. Té un pla consistent i tots els anys ho està demostrant “.

Finalment, Filippo Giunta (Rototom Sunsplash) ha explicat que “els festivals són esdeveniments molt difícils d’organitzar per fer-ho bé i donar qualitat exigeix ​​una gran inversió en organització i promoció. Precisament, nosaltres hem promocionat aquest any tant el Rototom com la província com a destinació turística a Nova York i Bogotà, així com en gairebé tot Europa, arribant fins i tot a Hèlsinki “.