Javier Moliner convoca junta de portaveus, per al proper dilluns

473
Javier Moliner (president de la diputació de Castelló) ha convocat els grups de l’oposició en Junta de Portaveus dilluns que ve per informar-los de les seves propostes de persones i institucions que rebran l’Alta Distinció de la Província de Castelló i les quatre distincions al mèrit esportiu, de les arts, solidari i innovador. D’aquesta manera, Moliner compleix amb el seu compromís d’anticipar la seva proposta a tota l’oposició per aconseguir el seu suport en la concessió dels màxims reconeixements que la Diputació pot realitzar a persones i institucions de la província per la seva aportació al territori provincial.

Així mateix, el president Moliner ha explicat que “la Diputació és la casa de tots els castellonencs, i és per això que faig partícips totes les sensibilitats polítiques en ella representades per atorgar aquest honor i reconeixement als que més i millor han fet per la nostra província. No es tracta de qüestions partidistes, sinó que tota la província pugui retre homenatge als que més orgullosos ens fan sentir de pertànyer a aquesta terra, i és per això que m’esforçaré, com sempre he fet, per tenir el consens de tots els grups polítics “.

En aquest sentit, serà en el Ple de la institució provincial que tindrà lloc dimarts que ve on es doni deguda compte dels noms dels guardonats per sotmetre’ls a aprovació.


Perfilant els detalls de l’acte solemne del Dia de la Província

A falta de conèixer les persones i institucions que rebin l’Alta Distinció de la Província i les quatre distincions, cada dia es perfilen nous detalls que van definint el caràcter solemne de la celebració del Dia de la Província.

L’Alta Distinció quedarà simbolitzada amb una escultura inspirada en L’Arquer de la Valltorta i que està ultimant l’escultor de Navajas, Manuel Rodríguez. Amb aquesta obra, la imatge es donarà a conèixer en els pròxims dies, es simbolitza el primer poblador castellonenc i la seva valentia, caràcter que s’ha mantingut durant la trajectòria històrica d’aquesta terra.

El lema de la convocatòria, ‘Cent trenta-cinc identitats, una única província’ posa l’accent al sentiment d’identitat i pertinença dels ciutadans de la província, “siguin del poble que siguin. Som tan diferents que aquesta diferència ens enriqueix. Grans i petits municipis enriquim la nostra identitat col·lectiva, en molts casos amb sentiments de pertinença creuats, perquè molts dels que viuen al litoral descendeixen de l’interior, o tenen vincles amb un o altre municipi. Però tots ens sentim castellonencs, i tots aportem a aquest sentiment d’orgull col·lectiu d’aquest territori “, ha explicat Moliner.

D’altra banda, la grandiositat històrica del Saló de Recepcions del Palau Provincial i l’elevada representativitat de la societat provincial posaran el lloc i l’entorn perfecte per a tan assenyalada data. Al voltant de 250 persones entre alcaldes de tots els pobles i altres representants de col·lectius de la societat castellonenca ompliran una sala que de nou tornarà a acollir un moment històric en la trajectòria de la província de Castelló.