Ivan Gakhov s’ha proclamat campió individual del ITF Ciutat de la Vall d’Uixó

130
Ivan Gakhov recordarà per molt temps el Torneig ITF Ciutat de la Vall d’Uixó. Perquè ha estat el seu primer títol individual a Espanya i perquè, a més, se suma al de dobles aconseguit costat de Carlos Taberner, precisament, el seu oponent a la final individual d’aquest diumenge. El tennista rus va mantenir l’altíssim nivell mostrat durant tota la setman i va superar al valencià en dos sets (6-2 i 6-2). Tanmateix, la seva victòria va començar a forjar-se el divendres.

Llavors es va veure les cares a quarts amb Álvaro López. I va patir de valent. Gakhov perdia el primer set (2-6) i el segon se’n va anar al ‘tie break’. Va guanyar la mort sobtada, la màniga següent i, a partir d’aquest moment, tot li ha somrigut. Títol de dobles i llançat cap a la corona individual. No és que en els últims dos partits no hagi perdut un sol set; és que Gakhov únicament ha cedit cinc jocs entre semifinals i final. “Va ser el moment més difícil, però després d’aquest partit tenia la confiança que podia guanyar el torneig”, reconeixia, ja amb el trofeu a les mans. És el tercer que aconsegueix des de juliol, després d’imposar en dues Futures, a Rússia i Kazakhstan.

“Crec que he estat una mica més fort mentalment i aquesta ha estat la clau. He estat més convençut i amb més confiança en els moments importants del partit “, analitzava sobre la final. “Ha estat un camí llarg i difícil, però ja he aconseguit el meu primer torneig a Espanya”, concloïa Gakhov, que no va dubtar l’lloar l’organització, a càrrec del Club Tennis Uxó: “Tant de bo tots els tornejos fossin així”. “Per a mi és un dels millors que es celebren a Espanya. M’encantaria tornar l’any que ve i aixecar la Copa “, coincidia el finalista.

I és que Taberner sap que té més tennis que el mostrat a la final. “Començar 3-0 avall en una final no és fàcil. He recuperat fins al 3-2, però Ivan ha tret bé i el primer set ha passat molt ràpid. En el segon he intentat canviar la dinàmica, però Ivan ha estat superior i cal felicitar-lo “, admetia Taberner, que, això sí, es porta una bona dosi de confiança per als tres tornejos que afrontarà abans d’acabar l’any.

Finalment, el president del CT Uxó, Roberto Beltrán, va agrair la “inestimable col·laboració de tots els patrocinadors, sense l’ajuda, això no seria possible”. Al seu torn, va aprofitar per avançar que la intenció del club és continuar amb la seva aposta, encara que va recordar que, per a això, serà necessari aconseguir més patrocinadors, ja que a partir de 2017 s’hauran de destinar 15.000 $ en premis.

El Club de Tennis Uixó organitza l’ITF 10.000 $ Ciutat de la Vall d’Uixó amb el patrocini i la col·laboració de: Diputació de Castelló, Ajuntament de la Vall d’Uixó, Caixa Rural “La Vall” Sant Isidre, Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana, Òptica Visió, Hotel Belcaire, Blumaq, Tamar, Llusar, Mapfre, Comercial Hervall, Elecmar, Restaurant la Gruta, Vicenta Palasi-Arnal Pack, Randero, VG assegurances de crèdit, Jose Adrián, Dunlop, ITF, Bar-Restaurant Club de Tennis i Gómez Ramírez Odontologia ..