L’Institut Valencià de Cultura dóna a conèixer la programació d’Arts Escèniques de 2018

Comptarà amb una presència important de creadors escènics valencians

1457

Actualitat Diaria

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua programació d’Arts Escèniques per al primer trimestre de 2018, que ha sigut dissenyada per Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques del Institut Valencià de Cultura, i que compta amb noves proposats teatrals, dansa i música nacional i internacional.

Es tracta d’una programació pública de qualitat, que compta amb una presència important de creadors escènics valencians, però també altres vinguts de fora, la qual cosa situa al territori valencià d’acord amb els centres de producció nacionals més importants.

El Teatre Principal inicia l’any amb tres propostes de dansa amb denominació d’origen valenciana. Estrenarà la versió per a sala de ‘Mulïer’, un impactant espectacle de la companyia Maduixa amb dos premis Max: el de Millor Espectacle de Calle i el de Millor Composició Musical.

A més, els amants de la dansa contemporània podran gaudir de ‘Lluita’, l’espectacle de la companyia Titoyaya Dansa, coproducido amb el Institut Valencià de Cultura, així com de ‘Man Ray, una coproducció del Mercat dels Flors, Festival Grec, Institut Valencià de Cultura, Sagunt a Escena i Taiat Dansa.

Després d’aquest cicle de dansa, el Principal acollirà quatre propostes del millor teatre nacional i internacional amb obres com ‘La tendresa’, escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, o ‘Açò no és la casa de Bernarda Alba’, una proposta multidisciplinària de Carlota Ferrer a partir del clàssic de Lorca amb, entre uns altres, Eusebio Poncela i Ígor Yebra.

També s’escenificaran ‘Així que passen cinc anys’, de la mà de Ricardo Iniesta i la companyia Talaia, i ‘La tristesa dels ogres’, una coproducció del Teatre Lliure, Teatres del Canal i el Teatre Nacional de Bruxelles-Wallonie, amb text i adreça d’un dels més importants innovadors del teatre europeu: Fabrice Murgia.

Per la seua banda, el Teatre Rialto acollirà diverses propostes de dramatúrgia viva valenciana, començant pel cicle “Mestres de la paraula”, amb les propostes de tres autors fonamentals del teatre valencià contemporani com Gerardo Esteve, Chema Cardeña i Paco Zarzoso, amb ‘Lleugers de llenguatge’, ‘L’estada’ i ‘Ultramarins’, respectivament.

Els seguirà la reposició de ‘Els quatre genets de l’apocal·lipsi’, produïda per l’Institut Valenciàde Cultura i basada en la famosa novel·la de Blasco Ibáñez amb versió de Juli Disla. Durant la Setmana de la Dona, el Rialto exhibirà ‘Els solidàries’, un espectacle de la companyia A tir fet, escrit per Patricia Pardo i dirigit per Carla Chillida.

La millor música valenciana també estarà present en el Teatre Principal amb el concert de comiat de Paco Muñoz, la presentació en directe de l’últim disc de Sènior i El Cor Brutal i l’actuació de Dani Miquel, que oferirà un concert per a tots els públics en el qual presentarà el seu disc ‘De per’. Per la seua banda, el Teatre Rialto ha programat el recital de Carles Dénia ‘Cante espiritual’, a partir dels versos d’Ausiàs March.

Durant aquest trimestre, el IVC continuarà amb la seua campanya d’abonaments a 40 euros per a cinc espectacles i 30 euros per a tres, dirigits a menors de 35 anys.

Aquests abonaments específics per al Teatre Principal i Rialto de València s’emmarquen dins de la iniciativa del Abonament Cultural Valencià, promoguda per la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, amb la qual els compradors dels abonaments podran desgravar-se el 21 % del preu dels mateixos en la declaració de la renda.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací