Castelló celebra la jornada d’acollida a 106 auxiliars de conversa en anglés de Primària

310382

Un total de 112 escoles i instituts de les comarques de Castelló tenen aquest curs 115 auxiliars de conversa en anglés, francés i alemany

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha celebrat a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló la jornada d’acollida i orientació a 106 auxiliars de conversa que ajudaran aquest curs en la millora de les competències comunicatives orals en anglés de l’alumnat de les escoles.

Les escoles d’Infantil i Primària de les comarques de Castelló, gràcies al finançament d’Educació de la Generalitat, tenen aquest curs el suport de 106 auxiliars estrangers de conversa en anglés.

A més, 6 instituts de Secundària castellonencs tenen 9 auxiliars estrangers de conversa en anglés (5), francés (2) i alemany (3) aportats pel Ministeri d’Educació i FP.

En total seran 115 auxiliars de conversa els que ajudaran a millorar les destreses orals en llengües estrangeres de l’alumnat de 112 escoles i instituts de les comarques de Castelló.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha destacat que “els auxiliars de conversa en anglés provenen de més de 15 països per a afavorir un millor domini de llengües estrangeres de l’alumnat; especialment, de l’anglés”, i ha afegit que “els auxiliars de conversa dels centres educatius, així com els cursos gratuïts en anglés per al professorat valencià de les EOI i les estades del nostre professorat a Irlanda i al Regne Unit són tres de les mesures per a implantar l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglés en el nostre sistema educatiu i per a fomentar el plurilingüisme de l’alumnat”.

Aquest estiu passat, 303 docents de les comarques de Castelló han millorat la seua capacitat per a impartir classes en anglés gràcies a les 2.022 estades formatives d’un mes al Regne Unit i Irlanda que du a terme Educació de la Generalitat. A més, 176 docents més de Castelló també han avançat en el seu nivell d’anglés gràcies a les 700 places de cursos intensius en anglés d’una setmana que la Conselleria ha organitzat enguany per primera volta.

Setze nacionalitats diferents

La trobada de Castelló ha rebut els auxiliars estrangers de conversa a ritme de cançons tradicionals castellonenques interpretades per músics de la Big Band de Benicarló.

Els auxiliars, que el passat 1 d’octubre s’incorporaren a les aules, han estat acompanyats pels seus tutors i el professorat que els acull en els centres educatius. Provenen de 16 països diferents: Austràlia, els Estats Units d’Amèrica (EUA), el Canadà, el Regne Unit, Irlanda, Nova Zelanda, Bèlgica, Bulgària, la Xina – Hong Kong, les Filipines, Finlàndia, Hongria, Luxemburg, Noruega, els Països Baixos i Suècia.

Les jornades, a més de la presentació en anglés i valencià dels objectius del programa d’auxiliars de conversa a càrrec de la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano, han inclòs una conferència de l’especialista en ensenyament de l’anglés i professor titular del departament de Didàctica de Llengua i Literatura de la Universitat de València, Agustín Reyes Torres.

Reyes Torres ha assenyalat que “l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglés no pot limitar-se a converses artificials en contextos específics (un aeroport, un supermercat o un restaurant), sinó que han d’anar dirigits a fomentar la capacitat dels estudiants per a crear nous coneixements, interactuar i comunicar-se amb parlants d’altres cultures”.

“Un enfocament basat en el desenvolupament de la literacitat ens permet integrar totes les habilitats per mitjà de les quals podem elaborar nous significats: llegir, escriure, parlar, escoltar, veure i pensar”, apunta l’expert. Per tot això, el professor de la UV conclou que la classe d’anglés “ha de ser entesa com a part de l’educació integral dels alumnes de Primària”.

En la jornada, a més d’abordar les línies mestres del programa valencià d’auxiliars de conversa en anglés en les escoles, s’han mostrat també dues experiències d’èxit, fruit de la col·laboració entre els auxiliars i els seus tutors, que s’han dut a terme en les aules castellonenques durant els tres cursos anteriors al CEIP Josep Iturbi de Borriana i al CEIP Benadressa de Castelló.

Aquesta és la tercera i última d’una ronda de trobades que van arrancar l’11 d’octubre passat a València, amb l’acollida als 360 auxiliars de conversa de les comarques valencianes, i que continuà ahir a Alacant amb la benvinguda als 283 auxiliars d’aquestes comarques.

Els auxiliars de conversa són estudiants universitaris o recentment graduats provinents de països d’arreu del món de parla anglesa. Des del passat 1 d’octubre i fins al pròxim 31 de maig de 2020, acompanyaran en les aules el professorat a l’hora de reforçar les destreses orals de l’alumnat.

L’auxiliar de conversa col·labora amb el docent responsable 16 hores setmanals, de les quals almenys 1 és de coordinació amb el tutor o professorat corresponent i 12 hores d’atenció directa a l’alumnat.

L’ajuda mensual i de compensació de les despeses de manutenció i allotjament que rep un auxiliar de conversa és de 1.000 euros. A més, Educació cobreix les pòlisses de repatriació i d’assistència sanitària per als auxiliars de conversa de fora de la Unió Europea.

A més dels 749 auxiliars de conversa en anglés per a les escoles, que finança Educació de la Generalitat amb un pressupost de 8 milions d’euros, el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha assignat aquest curs als instituts de Secundària i FP 62 auxiliars estrangers de conversa més en anglés, francés, alemany i italià que ajudaran a millorar les competències comunicatives orals de l’alumnat de 47 instituts d’ESO, Batxillerat i FP.

En concret, aquests 62 auxiliars de conversa són 37 d’anglés, 16 de francés, 2 d’italià i 7 d’alemany. Per tant, el sistema educatiu valencià té aquest curs 811 auxiliars.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací