Incrementa un 5,9% el treball turistic en la Comunitat Valenciana durant el primer semestre del 2017

477
El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha avançat que l’ocupació en les activitats turístiques puja un 5,9% a la Comunitat Valenciana durant el primer semestre de l’any, segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat social sobre el nombre d’afiliats a la Seguretat social a les branques d’hostaleria i turisme.

Per províncies, València experimenta durant el primer semestre de l’any un creixement interanual del 6,6%, Alacant un 5,3% i Castelló un 5,1%. Per sectors, l’ocupació en l’allotjament de la Comunitat Valenciana puja un 5,2%, els afiliats a serveis de restauració augmenta un 5,9% i l’ocupació relacionat amb les agències de viatges s’incrementa en un 6,6%.

En aquest context, Francesc Colomer ha fet especial èmfasi que des de la Generalitat “busquem qualitat i dignificar l’ocupació, a més de incrementar-lo. No només és important créixer en nombre de contractes sinó que resulta essencial que aquests contractes siguin de qualitat i que romanguin estables en el temps “, ha afegit.

En aquesta línia, ha recordat que el seu departament, juntament amb la direcció general de Treball, ha posat en marxa aquest mes de juliol una taula de coordinació amb sindicats i associacions turístiques per millorar la situació de l’ocupació en el sector.

Colomer ha assenyalat que la Generalitat seguirà amb les actuacions acordades en aquesta Taula “per examinar el que s’ha de millorar perquè la riquesa que es genera al voltant del sector turístic sigui repartida i evitem situacions d’injustícia que no s’adeqüin a l’esperit d’una societat moderna i avançada com és la Comunitat Valenciana “.

Resultats mes de juny

Pel que fa als resultats del mes de juny, cal destacar el notable augment, del 7,2%, en el nombre d’afiliats a les esmentades branques a la Comunitat Valenciana. La província que major pujada va registrar durant el passat mes va ser Castelló, amb un augment interanual superior al 9%. A la província de València el nombre d’afiliats va augmentar un 7% ia Alacant un 6,9% respecte al mateix mes de l’any anterior.