Igualtat concedeix 804 ajudes de Bo Respir per a finançar estades temporals en residències de persones en situació de dependència

478

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió de 804 ajudes del programa de Bo Respir, un sistema d’ajudes destinades a finançar estades de caràcter temporal en residències, quan, per circumstàncies que afecten a la gent gran dependents o als seus cuidadors familiars, necessiten l’atenció en un centre especialitzat que substitueixi les cures que, de forma habitual, es reben en l’àmbit familiar.

Per a la resolució d’aquests ajuts, que ja poden gaudir les persones beneficiàries a partir d’aquest mes, la conselleria ha destinat enguany un total de 709.265 euros.

Aquest programa d’ajuts s’emmarca dins de les mesures de la conselleria per oferir solucions a través de serveis i recursos que millorin les condicions de vida de tots, sense oblidar a les persones cuidadores, ja que, en molts casos, és la família qui assumeix la cura dels seus majors en situació de dependència, i aquest programa permet substituir de manera temporal al cuidador principal de la persona dependent.

La convocatòria per aquestes ajudes, que es publica anualment, estableix diverses modalitats. El Bo Respir mensual o bo verd consisteix en una estada durant un mes quan per necessitats sanitàries o socials la persona gran necessiti l’atenció integral en un centre especialitzat. El Bo respir dies o bo blau es compon de 20 bons diaris per a l’atenció en residències per a gent gran que poden fer-se efectius durant 20 dies consecutius o agrupats, en aquest cas el mínim serà de dos dies consecutius.

I, finalment, el Bo Respir Cap de setmana o bo blanc que consisteix en 12 bons per als caps de setmana que l’interessat triï. Aquests bons poden gaudir gaudir-se en un horari que s’estableix a partir de les 9 hores de divendres i fins a les 17 hores de diumenge.

En tots les modalitats, les dates i el centre seran a elecció de l’interessat, i el termini per a les estades es realitzarà amb anterioritat a la finalització de l’any natural de la corresponent convocatòria.

Del total de les 804 sol·licituds resoltes, 348 són bons mensuals; 376, diaris i 80, de cap de setmana. Per províncies, s’han concedit 574 bons respir a la província de València; 122, en la d’Alacant i 108, a la província de Castelló.