Hui ha estat presentat el XXVIII Rallye de la ceràmica de Castelló

480

El Ral·li de la Ceràmica, que recorrerà el divendres i el dissabte les carreteres de Castelló, ha estat presentat aquest matí a l’Ajuntament de la ciutat. La cursa celebra la seva vigesimoctava edició consolidada com una de les proves més importants del calendari nacional i puntuable per al campionat regional de ral·lis de la Comunitat Valenciana. Divendres es dedicarà a les verificacions administratives i tècniques mentre el dissabte se celebrarà la competició en si. Amb una etapa i quatre seccions que es recorren dues vegades cadascuna, el ral·li cobrirà un total de 389,5 quilòmetres, 115 d’ells cronometrats, i congregarà a més de 40 participants.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, que ha estat acompanyat per Emilio Marmaneu, director de la cursa i membre del Ral·li Club Castelló, entitat organitzadora, ha reiterat el suport del consistori a una carrera “amb una tradició indiscutible, com ho demostren l’expectació que suscita i la gran quantitat de públic que congrega a les carreteres per on transcorre “. Porcar ha destacat la bellesa del paisatge que travessa el ral·li. “Es nota que els organitzadors coneixen a fons la nostra província perquè els trams escollits són preciosos, ha apuntat el regidor.

ral·li ceràmicaEl recorregut és el mateix que el de l’any passat i travessa tres comarques: la Plana, l’Alt Millars i l’Alcalatén. Argelita-Llucena, Cedramán-Lludient, Pantà del Sitjar i Costur-Vilafamés són els trams contra el rellotge. “El traçat és molt variat, es barregen trams amb pujades i baixades ràpides al costat d’altres més tècnics”, ha assenyalat Emilio Marmaneu, que ha apuntat que “el Ral·li de la Ceràmica és molt exigent, els pilots han de donar el millor de si mateixos per tenir opcions de triomf “.

L’organització d’aquest tipus de competicions té molt presents les mesures de seguretat. “Intentem que cada any siguin més estrictes perquè es pugui compaginar la diversió dels aficionats amb l’absència de riscos innecessaris”, ha assegurat el director del ral·li, que treballa estretament amb la Guàrdia Civil de Trànsit, que destinarà una quinzena d’agents a la prova. Seran algunes de les aproximadament 300 persones que treballen perquè l’esdeveniment sigui un èxit, des de comissaris, cronometradors i radioaficionats fins policies locals, membres de Protecció Civil, bombers, grues, ambulàncies i personal sanitari.

Tant Martínez com a Marmaneu han recalcat que, atès que no es concedeixen premis en metàl·lic, bona part del pressupost es destina a mesures de seguretat per intentar que no hi hagi cap accident ni entre els pilots ni entre el públic. Per aquesta raó, abans de cada tram es repartirà entre els aficionats un tríptic amb les mesures de seguretat que cal observar durant la carrera. “El més important és col·locar-se en una posició elevada respecte a la carretera. Romandre al voral és molt perillós “, han advertit.

El Ral·li de la Ceràmica arrencarà a les 8.30 a la seu del Patronat d’Esports, on també conclourà al voltant de les 20 hores. Al pavelló poliesportiu Víctor Cabedo, a Onda, estarà instal·lat al parc d’assistència, on els cotxes que ho necessitin seran sotmesos a reparacions i tasques de manteniment. Dotze hores després de la sortida, Castelló coneixerà el nom dels guanyadors d’una de les seves competicions més senyeres.

Entre els aspirants no faltarà una de les llegendes de la prova, guanyador en diverses ocasions i un pilot al que sempre cal donar entre els favorits. Es tracta de Santi Carnicer, que conduirà el seu inseparable Ford Fiesta R5 amb l’objectiu de treure l’espina de l’última edició, en la qual se li va escapar el triomf per només un segon. La nota anecdòtica serà la presència de Santi Cañizares, exporter internacional del Reial Madrid i València CF, i fervent aficionat a la velocitat, al volant d’un dels Porsche en competició.

Cañizares no serà l’únic participant de fora de la província. Segons ha informat Javier Martínez, president del Ral·li Club Castelló, “hi ha 15 inscrits que vénen de Catalunya, el País Basc i Madrid, senyal que el Ral·li de la Ceràmica manté el seu poder de convocatòria”.