Hui comença a Benicassim el FIB 2017

498

Només queden hores perquè la música torni a apoderar un estiu més dels escenaris del FIB. Amb les platges de Benicàssim preses pels fibers des de l’inici de la setmana, aquesta nit arrenca un cartell que tindrà com a primera estrella a Abel Makkonen Tesfaye, és a dir, The Weeknd.

L’artista canadenc, una de les revelacions dels últims anys, és el gran reclam en una primera jornada en què també pujaran als diferents escenaris del FIB Stormzy, Kaleo, Ride, Sunflower Bean, Twin Peaks (ara que la sèrie torna a estar d’actualitat amb l’estrena de la tercera temporada) o els veterans The Jesus and Mary Chain, entre molts altres. I això només acaba de començar.

Dispositiu de seguretat

El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, afirma que “tot el dispositiu de seguretat, el més gran de la història dels festivals de la província de Castelló, està funcionant ja perfectament i de manera coordinada”. Barelles va recórrer ahir les instal·lacions al costat del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner; l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués; el general en cap de la sisena zona de la Guàrdia Civil, Fernando Santafé; el coronel cap de la Comandància Provincial de Castelló, Miguel Fresneda; i el director de l’esdeveniment, Melvin Benn.

El subdelegat del Govern a Castelló ha recordat que el dispositiu de seguretat “va començar a caminar el passat dilluns, a les 9.00 del matí, amb l’arribada dels primers fibers, i anirà incrementant el nombre d’efectius a mesura que es vagin cobrint jornades i es vagi arribant al punt àlgid de l’esdeveniment, previst per al dissabte, quan s’espera que se superin les 50.000 persones “. En aquest sentit, ha destacat que la Guàrdia Civil, que lidera el pla de seguretat, s’ha incrementat el nombre d’efectius “en un 30% respecte a la passada edició”, a més que participaran totes les capacitats d’aquest cos estan al servei del festival “.

Durant el seu recorregut, ha visitat el perímetre de seguretat que envolta el recinte, i que serà d’accés restringit a vehicles, alhora que ha estat informat sobre la marxa dels controls que es vénen succeint en els tres càmpings. A més, cal recordar que la vigilància de les Forces i Cossos de Seguretat s’estén a tot l’itinerari que realitzen els fibers entre el recinte i els punts d’acampada, la zona de la platja i el nucli urbà de la ciutat, i que estarà prohibida l’entrada de motxilles i bosses a l’àrea de concerts que siguin d’una mida superior al DIN a-4, per facilitar el seu registre.

Appear, l’app d’oci nocturn, també a Benicàssim

La startup valenciana appear, impulsada dins del programa Campus per Llançadora, l’acceleradora que lidera Joan Roig, compleix el seu primer any de vida després de superar les 25.000 descàrregues d’una aplicació que ja utilitzen un de cada cinc joves valencians per planificar les seves caps de setmana i que al febrer ‘aterrar’ a la província de Castelló. “El nostre pròxim objectiu és donar el salt a Alacant i Conca”, avancen des appear.

L’aplicació, que aporta informació d’interès sobre l’oferta d’oci local com discoteques, pubs, festivals i concerts, celebra aquest primer aniversari amb una millora en el disseny i en les funcionalitats de l’eina, potenciant l’experiència d’usuari, fent més intuïtiva i senzilla la compra d’entrades i la interacció amb altres ‘clubbers’. A més, han incorporat un registre per correu electrònic i un seguiment que les persones poden fer-se entre si per poder saber on van a sortir de festa els altres.

Erik Naturil, CEO d’appear, assegura que afronten cada nou repte amb “motivació i esforç”. És la primera app que aglutina l’oferta d’oci nocturn i funciona de manera similar a les que compten amb milers de descàrregues en altres sectors com el de la restauració o els allotjaments. “Amb appear reps informació genèrica del local i de l’ambient que hi ha al mateix. També permet saber amb antelació qui acudiran a les festes i, a través de notificacions, conèixer quin artista actua en un determinat esdeveniment o si hi ha canvis en els preus “, explica Erik Naturil.

Així mateix, l’aplicació compta amb un cercador d’artistes que permet fer seguiment dels seus concerts i actuacions o accedir directament a la compra d’entrades de concerts i festivals, com el de Benicàssim que arriba des d’avui fins diumenge la seva 23a edició.

L’aplicació, de descàrrega gratuïta, està tenint més èxit entre el públic femení – “el 70% de les descàrregues les han realitzat dones”, matisa Naturil- i poc a poc està calant en nous perfils d’usuari, com els estudiants Erasmus. “Ens vam llançar a aquesta aventura per cobrir una necessitat que nosaltres mateixos havíem detectat quan volíem sortir de festa. El nostre públic objectiu són els joves “, afegeix.

Última tecnologia en mitjans de pagament

UniversalPay, companyia especialitzada en solucions de pagament físic i digital, estarà present en el pròxim Festival Internacional de Benicàssim (FIB), que es celebra del 13 al 16 de juliol a la localitat castellonenca, amb les opcions de pagament més avantguardistes del mercat. Durant els quatre dies de concerts, l’entitat prestarà servei a diversos dels foodtrucksubicados dins el recinte a través de mitjans de pagament amb l’última tecnologia incorporada.

Al FIB de 2017, per tercer any consecutiu, Visa serà el mitjà de pagament oficial del festival, facilitant els pagaments sense contacte tant en la totalitat dels punts de venda del Festival com a la ciutat de Benicàssim. UniversalPay, per la seva banda, facilitarà a aquests punts de venda de menjar i beguda les compres dels assistents a l’festivalmedianteTPVs que accepten les transaccions amb productossin contacte Visa incloent targetes, polseres o telèfon, de manera que es redueixin els temps de esperay les cues dins del recinto.En la mateixa línia, la utilització d’aquest tipus de tecnologia comportarà un increment en la comoditat del públic que, a més de tenir més temps per gaudir de les actuacions musicals, guanyarà en seguretat al poder prescindir de diner en efectiu per les seves transaccions .

En aquest sentit, la tecnologia proporcionada per UniversalPay en les parades de menjar els permetrà fer front a la forta demanda de públic internacional que assisteix al FIB. Dels gairebé 200.000 assistents previstos, un alt percentatge seran estrangers, per això la companyia ha dotat als seus datàfons amb el servei DCC de conversió dinàmica de divises, de manera que els clients d’altres països puguin realitzar transaccions en la seva moneda d’origen garantint aquest procés de pagament sense gestions addicionals, tant per al comerç com per al consumidor.