Francisco Toledo aposta per el Port de Castelló per a l’estació intermodal

152

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha exposat els plans de futur de PortCastelló a les VII Jornades Empresarials PortCastelló-Mediterrani que se celebren a la sala Opal del Gran Casino del Grau de Castelló. Així, ha esbossat les seves principals línies d’acció per consolidar el recinte portuari castellonenc com a motor econòmic d’ocupació i riquesa en la província i reforçar la seva posició entre els primers deu ports del sistema portuari espanyol.

El president de l’Autoritat Portuària ha mostrat els destacats resultats de trànsit del 2015 de PortCastelló, que té com a pilar fonamental la seva diversificació, així com els resultats econòmics: “Som un dels 8 ports que supera el percentatge de rendibilitat exigit per ports de l’Estat per emprendre l’any que una rebaixa de les nostres tarifes, taxes i coeficients i d’aquesta manera guanyar en competitivitat “.

En el transcurs de la seva ponència en les jornades, Francisco Toledo ha avançat que el creixement del trànsit de mercaderies al port de Castelló quadruplica el del sistema portuari espanyol en els deu primers mesos de 2016. En concret, PortCastelló registra un creixement del 3, 58 per cent enfront del 0,96 de la resta del sistema portuari. Destaca l’excepcional creixement en granel sòlid: un 12,12 per cent respecte a octubre de l’any passat i davant d’una caiguda del 3,79 per cent del sistema portuari. Un augment que, fonamentalment, es deu a la importació de matèries primeres del sector ceràmic.

Aquests resultats permeten PortCastelló situar-se en una magnífica posició de sortida perquè el 2017 sigui un any fonamentalment inversor. “S’iniciarà la urbanització de la dàrsena sud, la connexió ferroviària interior entre les dues dàrsenes i la construcció d’un nou atracament de fluids en la dàrsena sud”, ha explicat Toledo

2017 també serà un any reivindicatiu per a PortCastelló: “Aconseguir el tracte que es mereix en base als seus resultats”, explica Francisco Toledo. “Som el desè en el rànquing de trànsit, el novè en beneficis i el sisè en rendibilitat, i no obstant això, ocupem el lloc número 20 en nombre de personal”. Toledo assegura que “és incomprensible que la Duana no tingui la seva seu al port o que el Punt d’Inspecció Fronterera només tingui dotació de 8 hores quan el port està obert les 24 hores i quan ports amb menor trànsit tenen aquesta dotació”. Per aquests motius confia que l’actual titular de Foment tingui amb el port de Castelló el mateix tracte que atorga a altres recintes “.

L’Autoritat Portuària de Castelló seguirà apostant per la intermodalitat (mar / autovia / ferrocarril) com a sistema per millorar la competitivitat del port i generar una important plataforma logística que generi llocs de treball a la província. “Els nostres pressupostos contemplen 20 milions per construir l’estació intermodal en el cas que l’estudi encarregat pel Consell determini que la seva ubicació adequada és al costat del port”. En aquesta línia, Toledo ha recordat que els principals ports espanyols situen aquesta infraestructura al costat dels seus recintes. “Perquè els ports són la principal font de mercaderies per aquestes estacions”.

Francisco Toledo ha desgranat el pla d’inversions productives per als propers anys, amb un pressupost de 70 milions d’euros fins al 2020 i que marca com a eixos d’acció l’impuls a una plataforma logística i industrial i la urbanització de la dàrsena sud per afavorir la implantació d’empreses. “Una òptima distribució de l’entorn que permetrà la consolidació de les empreses ja existents i la implantació d’altres noves que generin llocs de treball”.

Una planificació portuària amb el focus posat en les persones. “Desenvolupar una àrea lúdic cultural i acostar el port a la ciutadania de la mà de l’Ajuntament de Castelló com a base per a integrar-nos en la ciutat i situar-nos com el millor aliat del Grau i els seus veïns”, ha dit Toledo. “Volem que el port tingui l’estima social dels veïns i que ho percebin com a seu perquè és públic i, per tant, de tots els castellonenc”.

Entre els seus compromisos, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló seguirà prioritzant el medi ambient. “Hem obtingut l’acreditació Port Environmental Revieew System (PERS), que acredita l’òptima qualitat de l’aire del port, la gestió de residus, qualitat de les aigües, les nostres mesures per a la prevenció de la contaminació del sòl i gestió del soroll”. “Però volem anar més enllà, i per això en aquest 2016 hem invertit en una barrera oceànica anticontaminació pantalles paravents i en eficiència energètica.