Francesc Colomer cualifica com “intolerable” les llistes d’espera per a fer-se proves com les colonoscòpies en Castelló

481

Francesc Colomer (Secretari general provincial del PSPV i portaveu socialista a la Diputació de Castelló) ha qualificat de “intolerable” que “els pacients de Castelló hagin d’esperar fins a un any perquè se’ls facin proves com les colonoscòpies amb el risc que suposa a l’hora de no detectar a temps un càncer . El també portaveu socialista a la diputació ha lamentat l’absoluta inacció del Consell” davant aquest retard en la realització de proves que haurien de ser absolutament urgents. Per a Colomer, no es pot entendre com es poden aplicar retallades d’una manera tan exagerada i en tan poc temps, el que dificulta cada vegada més als professionals el poder exercir el seu treball en condicions“.

Així mateix, Colomer ha incidit que fins i tot els mateixos metges han alertat que aquesta demora en els diagnòstics pot comportar greus conseqüènciesi ha apuntat que “les xifres de les llistes d’espera per a realitzar les proves per prevenir el càncer de còlon en Castelló són intolerables i el PP no pot justificar les retallades en sanitat posant en risc la salut de les persones . Per això, els socialistes exigim que la sanitat es doti d’un finançament suficient que garanteixi la seva qualitat perquè no és una despesa, sinó una inversió” alhora que ha subratllat que “continuarem defensant la sanitat pública i gratuïta a tota costa enfront als atacs i retallades del PP perquè la sanitat ha de ser reconeguda com un dret fonamental . A més, ha denunciat que la política del PP de privatització i desmantellament de la sanitat pública no ofereix cap benefici ni en salut i ni tampoc suposa estalvi, al contrari, pot posar en risc la salut de les persones i incrementar els costos sanitaris pel retard dels diagnòstics .

Per aquests motius, Colomer es mostra convençut que els ciutadans i ciutadanes apostaran pel canvi al maig, per situar un govern socialista al capdavant de la Generalitat. Un Govern -apunta- que recuperarà el sistema sanitari públic i que posi fi a l’interès del PP de perpetuar un model privatitzador i mercantilista, perquè no és més eficaç, ni més eficient, ni més barat i que trenca l’equitat del sistema, ja que la sanitat és per a tots i no només per als que puguin pagar-la, de manera que la sanitat no es pot convertir en una mercaderia