FGV instal·larà validadores a l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant

454
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació per a la instal·lació d’una línia de validació a l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant amb un pressupost inicial de 175.862,19 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació es durà a terme aprofitant els treballs de modernització que es van a realitzar en aquesta instal·lació.

En concret, es pretén muntar una línia de validació a l’interior del vestíbul amb quatre passos reversibles, 3 normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica similars als ja instal·lats a les estacions subterrànies de la xarxa de FGV a Alacant, connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM d’Alacant. Aquests dispositius s’admetran targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.

La xarxa de peatge de FGV a Alacant va implantar el 2007 per primera vegada línies de validació, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq, que va significar l’entrada del tramvia al centre de la ciutat. Posteriorment, el 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a la que avui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM d’Alacant.

Cal recordar que l’estació de Benidorm és de transbordament entre la Línia 1 (Estels-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en què conviuen els tren-TRAM de l’L1 amb els trens convencionals de l’L9.