EUPV Castelló preguntarà a les comissions informatives pel contracte del carnestoltes d’enguany

481

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha anunciat avui que el seu grup preguntarà a les comissions informatives pel contracte del carnestoltes d’enguany: “El que volem preguntar a les comissions informatives és que ha passat en el contracte d’enguany del Carnestoltes, donat que no ha passat per cap comissió informativa ni està penjat a la web el contracte que s’ha adjudicat aquest any, per tant, no sabem absolutament res d’aquest contracte”.

Carreras ha explicat, que no estem davant d’un cas nou, sinó que es repeteix molt sovint: “La qüestió de la informació municipal és un tema que continua fallant de forma reiterada, ja siga per la mala gestió, com és el cas dels reconeixements extrajudicials de crèdit que suposen factures pagades sense contracte o amb contracte caducat o incomplint moltes altres qüestions. Però, a més, està la qüestió de la informació que no es penja a la web, com ara alguns contractes, o el fet que, malgrat haver-se aprovat una moció per reduir l’ús del paper, tot s’acaba donant d’aquesta forma, tot i que als encapçalaments dels documents figura inclús el nom de l’arxiu que s’ha imprés. Són totes qüestions de gestió que des del PP no se’ls dóna gens d’importància, però que fan molt més difícil el treball de control de l’oposició”.

Finalment. Carmen Carreras va voler exposar l’alternativa del seu grup per a la gestió d’aquests contractes: “Des d’Esquerra Unida sempre hem sigut partidaris de què l’Ajuntament assumisca la gestió directa d’esdeveniments com el carnestoltes, de forma que puga contractar directament a artistes del nostre municipi que es dediquen a l’animació de qualsevol acte festiu, sense la necessitat de passar per una empresa. D’aquesta forma, podríem controlar directament les contractacions, valorant qüestions com que arribe a col·lectius especialment afectats per l’atur, com aturats de llarga duració o joves, o valorar qüestions personals com els ingressos de la unitat familiar a l’hora de contractar, de forma que inclús un carnestoltes puga tindre un impacte social per a la nostra ciutat. Aquestes qüestions són les que demostren que una altra forma de gestió és possible a l’Ajuntament de Castelló”.